DayZ’nin Resmi Çıkış Tarihi Belli Oldu

Ama daha çoook var.

DayZ’nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez herhalde.

İlk önce bir moddan oyuna dönüşen, biz dahil herkesin erken erişim zamanında bile hayatta kalmak için debelendiği, sonra da gelişim aşamasında aksamaların olduğu DayZ ne zaman tam bir oyun olacak merak ediliyordu.

Öyle ki, kimileri oyunun yapımının ağırlaşacağı, hatta bitebileceğini bile düşünüyordu. Sonuçta Erken Erişim kategorisinde olan oyunların sadece %25’i tam oyun olarak piyasaya çıkabiliyor. Ama Bohemia’dan gelen gelecek planlarına dair bilgiler hem biraz kalbinize su serpebilir, hem de tadınızı kaçırabilir.

Görünüşe göre 2015’in ilk çeyreğinde araçlar, loot dağıtım mekaniği, yeni oyun motoru, yeni zombi yapay zekâsı, hayvanlar ve zombilere karşı kullanılabilecek gizlilik mekanikleri ve hastalıklar gelecek.

İkinci çeyrekte araç mekaniklerinin tamir ve modifikasyonla gelişmesi, daha detaylı hayvan mekanikleri, oyuncu istatistikleri, yeni arayüz, oyuncu stamina özellikleri ve dinamik olaylar eklenecek.

Üçüncü çeyrekte tuzaklar, barikat kurma, karakterlerin doğal yaşam süresi ve savaş dışı becerileri, avcı hayvanlar, kuşlar, hava taşımacılığı ve konsol prototipi gün yüzüne çıkacak.

Son olarak dördüncü çeyrekte ise evcil hayvanlar, Steam Topluluk entegrasyonu, üs inşa etme ve 34,99 euro ya da 43,99 dolar’dan satılacak olan beta sürümü gelecek.

Sonrasında ise 2016’nın ilk yarısında oyunun tam sürüm olarak piyasada olması bekleniyor. Tabii bu, sadece PC için geçerli. PS4 için gelecek olan sürümün çıkışı belli değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum