DayZ'nin Yapımcısından Sitem Dolu Sözler

Bob Ross'a laf yok.

Steam’e Erken Erişim geldi geleli, oyunlara çıkmadan önce parasını veren insanlar birçok konuda şikayet etmeye başladı. Bu şikayetlerin en başında, uzun süren Erken Erişim aşaması geliyordu. İnsanlar bir an önce parasını verdikleri ürünün tam sürümünü oynamak istiyorlardı.

Bu konuda başı en çok yenilen oyun da DayZ olsa gerek. Mod halinden, ayrı bir oyun olup Erken Erişim’e geçiş yapalı neredeyse bir yıl oldu ama oyunun tam sürümünün geçikmesi oyuncuları rahatsız ediyoru. Bu konuyla ilgili oyunun yapımcısı Brian Hicks, oyunun forumlarında bir açıklama yaptı

"DayZ'yi oynamıyorsunuz, geliştirme sürümünü oynuyorsunuz. İlk sürümlerinden birini. DayZ esas gelişme sürecinin 11. ayında. Standart bir yapımda bu süre 3 yıldır. Sizi zorla DayZ hayranı yapamam ama size şunu diyebilirim:

DayZ'yi, geliştirme sürücenin bu kadar erken safhalarında iyi ya da kötü tanımlamak; bir tabloyu sadece bir iki fırça darbesi sonrası tanımlamaya benzer. Hem, Bob Ross'un tabloları bile ilk birkaç dakikasında kötü gözüküyordu. Sizi temin edebilirim ki, hiçbir AAA oyun, geliştirme aşamalarındaki hallerini benzemezler. Biraz ara verin ve beta zamanında hatta tam sürüm çıktıktan sonra geri gelin. Erken Erişim süreci inişli çıkışlı bir yoldu. Bu yazılım geliştirmenin doğasında olan bir şeydir. Evet, hepimiz için oldukça stresli bir iş. Ama bu şekilde sizler de, DayZ'nin gelişmesinde pay sahibi oluyorsunuz."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum