Dead Rising 3, Xbox One için duyuruldu

Zombi kıyameti kaldığı yerden kopmaya devam ediyor

Capcom’un sevilen zombi oyunu Dead Rising, üçüncü oyunuyla parmaklarımızın ucuna konuk olmaya hazırlanıyor.

Tıpkı ilk iki oyunda olduğu gibi yine yepyeni bir karakteri, Nick Ramos adlı bir tamirciyi yönettiğimiz oyun, Los Perdidos şehrinde geçecek. Bu kez sadece bir alışveriş merkezi değil, şehrin tamamı emrimize amade olacak ve haritada dolaşırken tek bir yükleme ekranıyla bile karşılaşmayacağız.

Dead Rising oyunlarının vazgeçilmezi olan “elimize geçirdiğimiz her şeyi” silah olarak kullanabilme yeteneğimiz yerini koruyacak ve oyun taşıyabildiğimiz eşyalara bir sınırlama getirmeyecek. Buna ek olarak geliştirilmiş crafting sistemi sayesinde kendi silahlarımızı yapmak yine mümkün olacak. Oyuna eklenen bir diğer özellikse araba sürebilecek olmamız. Yapımcıların belirttiğine hayatta kalmak, eşya toplamak ve şehri keşfetmek için bol bol araba sürmemiz gerekecek.

dead-rising3-1

Yaptığımız hemen her hareket zombilerin dikkatini üzerimize çekecek. Bu yüzden kimi zamanlarda havaya bir işaret fişeği atarak veya başka yollarla ilgilerini başka yöne çekmemiz gerekecek. Eğer saklanmak ya da kalabalık güruhlarla tek başınıza savaşmak size göre değilse dilerseniz SmartGlass kullanarak hava saldırısı da çağırabilecek ve erken bir bahar temizliği yapabileceksiniz.

Oyunun en çok dikkat çeken özelliklerinden biriyse serinin önceki yapımlarına nazaran daha ciddi bir havaya sahip olması. O çizgi-film tadındaki hafif grafikler yerine daha gerçekçi ve daha sert grafikler bizi bekliyor olacak.

Xbox One’a özel olarak tasarlanan Dead Rising 3’ün bu yılın sonunda raflardaki yerini alması bekleniyor.

dead-rising3-2 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum