Destiny 2 PC'de Yüzlerce Kişi Banlandı - Peki Ama Sebebi Ne?

Ban yedin ama bir sor niye

Destiny 2'nin PC versiyonu 24 Ekim'de, yani yalnızca iki gün önce çıktı ama oyunun çıkışının üzerinden henüz 24 saat geçmişken Reddit'teki Destiny 2 başlığı ban yiyen oyuncuların mesajlarıyla dolmaya başladı. Bu mesajlara göre oyun sırasında Discord, Fraps, MSI Afterburner, Xsplit, OBS gibi yazılımları kullanmak oyundan kalıcı olarak ban yemenize neden oluyordu. Bazı mesajlar silinmiş olsa bile yine de öncelikle bu 1000+ mesajlı Reddit başlığına bir göz atabilirsiniz.

Bunun üzerine Reddit'te Bungie tarafından "PC banlarının sebebi Üçüncü Şahıs Uygulamaları değildir" adı altında bir başlık açıldı, burada Destiny 2 ile uyumlu olmayan üçüncü şahıs uygulamalarının oyunun çalışmasına engel olabileceği, ama oyuncuların bu yüzden banlanmayacakları söyleniyordu. Peki ama 400'den fazla kişi nasıl oldu da bu kadar kısa süre içinde ban yemeyi başardı? Çünkü açılan ilk başlıkta bütün bu oyuncuların (söyledikleri kadarıyla) ortak yanları özellikle de Discord ve MSI Afterburner yazılımlarını kullanıyor oluşlarıydı ve bildiğiniz gibi bu tür programlar Overlay özellikleriyle oyun ekranının üzerine çıkabiliyorlar.

Bungie dün gece konuyla ilgili kesin bir açıklama yaptı ve Destiny 2'nin hile önleyici sistemlerinin nasıl çalıştığını ve oyuncunun banlanmasına yol açabilecek sebepleri anlattı. Öncelikle Bungie'nin söylediği çok önemli bir şey var: Destiny 2'de otomatik banlama sistemi yok. Bu cezayı gelen raporu değerlendirip araştırdıktan sonra Bungie kendisi veriyormuş. Banlanan 400 civarı oyuncunun Discord vs gibi yazılımları kullandıklarından değil "oyunun ortak paylaşımlı ekosistemi için tehdit oluşturan araçlar kullandıkları için" ceza yediklerini söylüyor Bungie.

Bungie bahsettiği "tehdit oluşturan araçların" neler olduğunu söylememiş. Bunca oyuncunun bir gün içinde hep birlikte zararlı araçlar temin edip kullanmaya başlamış olabilecekleri ihtimali de kulağa çok mantıklı gelmiyor açıkçası. Dolayısıyla oyuncuların bu kadar para yatıracakları/yatırdıkları bir oyunda zararsız diye düşündükleri programları kullanıp da ban yemeleri hiç de hoş olmaz, o yüzden Bungie'nin daha net bir açıklama yapması hiç de fena olmazdı.

Zaten Bungie bu açıklamadan hemen sonra bir güncelleme yayınladı ve "banladığımız oyuncular arasında yaptığımız incelemede bir grup oyuncunun yanlış yere banlandığını gördük ve bu cezaları kaldırdık. Eğlenceli ve adil bir oyun sunmak için ban işlemlerini gözden geçirmeye devam edeceğiz" dedi. Yani daha ilk günden ban yiyen oyuncuların bir kısmının haksız yere ceza aldığı belli, ama Bungie 'biz bu cezalandırmaları tek tek elle yapıyoruz" dediğine göre ortada gözden kaçırdıkları bir şeyler var demektir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum