Diablo 4'ün Başarısı, Oyuncuları Diablo Immortal Oynamaya İtti

Başından beri formül belliydi...

Diablo Immortal'ın yaşadığı ve yaşattığı hüsranı hatırlıyorsunuzdur. Çıkışından beri ciddi sıkıntılarla boğuşmayı sürdüren mobil Diablo, Diablo 4'ün çıkışı ile birlikte ikinci baharını yaşamaya başlamış gibi görünüyor. Evet, oyuncuların büyük bir kısmı Diablo Immortal'a tekrar şans vermeye başladı.

Rod Fergusson, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile beklentilerinin bir anda değiştiğini söyledi. Geliştirici ekip "normal şartlar altında" Diablo 4'ün, Immortal'ın oyuncularından yiyeceğine inanıyormuş. Oyuncuların Diablo 4 çıkana kadar Immortal'da vakit geçireceği ve daha sonra asıl oyuna geçiş yapacakları düşünülmüş.

Fakat hem Fergusson hem de ekibi bir hayli yanılmış. Diablo 4'ün her beta süreci ile birlikte Diablo Immortal'ın oyuncu sayısı artmış. Oyun çıkış yaptığında ise, Immortal'ın oyuncu sayısı beklenmediği kadar artmış. Fergusson'a göre insanlar Diablo'yu dışarıda oynama imkanı bulmaktan bir hayli memnun.

Tabii bu durum Diablo Immortal'ın "pay to win" sıkıntılarının önüne geçmiyor....

YORUMLAR
Wolflex
5 Eylül 2023 09:36

Bomboş oyna at bir senaryo ve ortada ismi olan kendi olmayan diablo. Diablo 2 seviyesini bir daha asla yakalayamazlar maalesef.

creepylord
4 Eylül 2023 09:19

D4 ün başarısından çok endgame in boşluğu bence daha doğru olur. Eli avcu kaşınanlar mecbur kalıp Immortal'a kaçtı. 10 yılda D3 ü keyifle oynanabilecek hale anca getiren adamlar D4 ile benzer hataları baştan yapıp bir 10 yıl daha beklememizi istiyor galiba. Oynanış keyifli, grafikler zaten çok güzel ancak içerik oyun bittikten sonra aşırı sığ kalıyor. MMO gibi açık dünyaya saldılar milleti ama ne bir parti arama parti kurma modülü var ne de insanları bir araya getirecek doğru dürüst bir sosyal kanal var. Koca bir kalabalığın içinde yapayalnızsınız. Destiny 2 deki problemin birebir aynısı yaşanıyor şu an. 

ocelot1789
1 Eylül 2023 17:02

Sadece merakımı çeldiği için yazıyorum bunu yoksa bana ne ama; sadece böyle casual seviyede ana akım denebilecek oyunların haberleri geziyor. Arama kısmında Path of Exile yazdım da 2 yıl önce falan haber yazılmış. Exilecon'da olanlardan bir haber site ve okuyanlar. ( hala site erişimi yüksekse tabii)

PoE2 hayvan gibi geliyor ve gameplay videoları inanılmaz. Blizzard gibi ne olursa olsun satıp oyuncu bulan oyunların bu kadar kötü iş yapmasına rağmen her yerde sürekli gündem olması, vasat işlerini daha da büyütüyor. Önceden OGZ üzerinden tanımadığımız, gözden kaçan veya underrated diyebileceğimiz şeyler görürdük. Gerçi site update olup erişim kaybettiğinden beri popülerite odaklı olmalarını da anlamak lazım ama yine de; daha küçük firmaların daha iyi yaptığı işlerin haberlerini görmemek üzücü. 

Önceden başka yere bakmak zorunda kalmazdım, ogz yeterdi. Şimdi resmen okurların size haber vermesi gerekiyor olan bitenden gibi.

Parolamı Unuttum