Disney Kral Arthur'un Hikayesini Yeniden Anlatmaya Hazırlanıyor

Kral Arthur ve Merlin beyaz perdeye geri dönüyor!

Disney klasikleşmiş animasyonları yeniden sinemaya aktarmaya devam ediyor. Sırada Kral Arthur'un hikayesine farklı bir bakış açısı sunan The Sword in the Stone var.

Maleficent, Cinderella, Beauty and the Beast, The Jungle Book... Disney son yıllarda yeniden çektiği filmlerle gişede büyük başarı elde ediyor. Dolayısıyla yeni projelerin arkası kesilmiyor. Son gelişmelere bakılırsa 1963'te çekilen The Sword in the Stone için çalışmalar hızlanmış durumda. Öyle ki yönetmen belirlenmiş gibi görünüyor. 28 Weeks Later ile tanınan Juan Carlos Fresnadillo'nun yönetmen koltuğuna oturması bekleniyor.

"İyi güzel de The Sword in the Stone nedir?" diye soruyor olabilirsiniz. Onu da kısaca açıklayalım. Walt Disney'in ölümünden önce çekilen son animasyon filmin Türkçe adı Taştaki Kılıç. Herkesin tepeden baktığı genç bir yetimin hikayesini anlatıyor. Arthur'un kaderi büyücü Merlin ile arkadaş olmasından sonra değişiyor. Taşa sapnamış kılıcı çıkartmayı başarıyor ve İngiltere'nin Kralı oluyor. Özetle son yıllarda pek çok farklı uyarlamasını gördüğümüz Kral Arthur efsanesine farklı bir bakış açısı sunuyor. Onun çocukluğunda yaşadığı problemleri konu ediyor.

Henüz The Sword in the Stone'un vizyon tarihi belli değil ancak yönetmen de belli olduğuna göre çok beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum