Divinity: Original Sin’in Kullanıcı Sözleşmesindeki Minik Sürpriz

Bir stüdyo, bir avukat ve bir deney…

Geçen yılın en başarılı RYO oyunlarından biri olan Divinity: Original Sin geçtiğimiz gün Enhanced Edition versiyonunu yayınladı. Daha da güzeli, “büyük” oyun firmalarına nazire yaparcasına asıl oyuna sahip olan herkese ücretsiz olarak hediye etti bu sürümü Larian Studios.

Müşterilerine verdiği bu değerle gönlümüzü çalmaları yetmiyormuş gibi bir de insanı gülümseten bir deneye imza attı dün Larian çalışanları. Her oyunu kurarken karşımıza çıkan Son Kullanıcı Sözleşmelerini (EULA) bilirsiniz. Hani hiçbir zaman okumayıp, direkt kabul ettiğimiz o sıkıcı metinler… İşte oyunun Enhanced Edition sözleşmesine ufak bir sürpriz saklamışlar ve 16. maddeye şöyle yazmışlar:

16. Özel Bedel. Sözleşmenin bu maddesini okuyan ve Larian Studios’la [email protected] adresi üzerinden iletişime geçen ilk yüz kişi fiziksel ya da fiziksel olmayan özel bir bedelle ödüllendirilecektir.

İşin ilginç tarafı o sözleşmeleri okuyan birileri gerçekten de varmış. Çünkü dün Facebook sayfalarından yaptıkları bir açıklamayla 100 kişinin sahiden de kendileriyle iletişime geçtiğinden, ne olduğu açıklanmayan hediyeleri kaptığından ve avukatlarının şu anda çok mutlu olduğundan bahsetmişler. Adam o kadar sayfalık sözleşmeyi boşuna yazmadığının mutluluğunu yaşamış resmen… O madde daha sonra hemen kaldırılmış elbette.

Buraya kadar okuduysanız ben de size bir kıyak geçip Enhanced Edition’ın oyuna kattığı yenilikleri sayayım bari. Bir “yazdıklarım okunuyor” mutluluğu da bana gelsin:

Yerel eşli oyuncu için bölünebilir ekran, her karaktere seslendirme, yeni karakterler, yeni görevler, yeni son, daha anlaşılır senaryo, birbirleriyle ağız dalaşı yapan yoldaşlar (Vuhuu!), çift silah kuşanma, yeni zorluk seviyeleri, yeni tuzaklar, yeni bulmacalar, yeni yetenekler, geliştirilmiş yapay zekâ, yeni yaratıklar, yeni ara sahneler, geliştirilmiş tüccarlar, daha iyi görseller, el bombaları… toplamda 13.000 maddelik bir liste var yahu!

Bence Divinity: Original Sin’i bir de Enhanced Edition olarak oynamanın tam zamanı. Siz ne dersiniz? Xbox One ve PS4 sahipleri de davetli!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum