Doom Eternal'da Neden Deathmatch Modu Yok?

Cevabı Pete Hines'tan geliyor

20 Mart'ta yayınlanacak olan Doom Eternal'da geleneksel deathmatch modu bulunmayacak, bunun yerine Battle Mode isminde yeni bir çok oyunculu mod bulunacak. Deathmatch kavramını oyun dünyasına kazandıran isim orijinal Doom'du ama Bethesda'nın halkla ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Pete Hines, Doom Eternal'da deathmatch modunun olmamasını 'artık dönemi geçti' diye açıklıyor.

Shacknews'e röportaj veren Hines, oyunda deathmatch modunun olmaması sizi endişelendirmiyor mu sorusuna (sonuçta bu modun da çok sayıda hayranı olduğu biliniyor), "hayır, o mod çağlar öncesinde kaldı" şeklinde cevap vermiş.

Doom 2016'daki deathmatch modu farklı bir stüdyo tarafından geliştirilmiş ve Hines bu modun oyunun genel tonuna uymadığını söylüyor. "Herkesin bayılarak oynadığı ana oyundan çok kopuk bir mod oldu" diyor Hines. "Oyunu ister tek başınıza, ister başkalarıyla birlikte oynayın, hepinizin aynı oyunu oynadığınızı hissetmenizi istiyoruz" diyen Hines tek kişilik oyunda azılı bir iblis avcısı olan oyuncuların çok oyunculu moda geçince etrafta iblis göremeyip sadece diğer oyuncularla kapışmasının mantıksızlığından dem vurmuş.

"Birkaç on yıl önce böyle bir modun olması, aynı modu yeniden sunmamız gerektiği anlamına gelmez" diye düşünüyor genel olarak Bethesda.

Battle Mode modunun, tüm bu düşünceleri yansıtarak çok daha tatmin edici bir çok oyunculu Doom deneyimi sunacağını söylüyorlar. Oynayıp göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum