Doom'un PC Versiyonunda Bolca Gelişmiş Video Ayarı Olacak

Doom'un PC cephesi fps sınırına açıklık getirdi

 Doom'un açık betası pazar günü sona erdi. Oyunu test edenler ise pek çok farklı konuda şikayetlerini dile getirdi. Özellikle PC betası id Software'ın içini karartmış olmalı.

Açık betanın Steam sayfası yayından kaldırıldı, fakat 13 bin incelemeden 8200 tanesi olumsuzdu. Bu negatif incelemelerin genelinde de fps sınırları, çoklu monitör desteğinin olmayışı ve PC ekran kartlarına özel pek çok grafik ayarının kapalı olması ve ayarlanamaz oluşu öne çıkıyordu. id Software'in CTO'su Robert Duffy bu gelişmelerin ardından bir açıklamada bulundu. Duffy, "PC komünitesinden açık beta için fps, monitör desteği ve grafik ayarları konusunda bir hayli geri dönüş aldık. Konuya açıklık getirmek istiyorum; oyun PC'ye çıktığında fps üst sınırı olmayacak. Aynı zamanda pek çok farklı ve geniş çapta grafik seçeneklerini oyuncularımıza sunacağız. Böylece kendi arzu ve tercihlerinize göre olduka detaylı ayarlamalar yapabileceksiniz." dedi.

Doom'un PC versiyonu 21:9 ölçekli monitörleri destekleyecek ve görüş mesafesi ayarlanabilecek. 

Duffy, aynı zamanda oyunun minimum sistem gereksinimlerini genişletmek ve daha fazla oyuncuya ulaşmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Doom'un minimum ve önerilen sistem gereksinimleri resmi olarak açıklanmadı, ancak oyun 13 Mayıs 2016'da raflardaki yerini alacak. Bu sebeple bu açıklamayı her an yapabilirler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum