Dragon Age İsminde Değişiklik Yaparsa

Önceki oyunda ağız yakan oyuncuya üfleterek yaklaşır.

Adı ilk olarak “3” ile anılan oyunumuz E3’te Inquisition ismini sırtlandı hatırlarsanız. E serinin üçüncü oyunu, ama ismi farklı. Neden peki? İşte bun Frank Gibeau’ya sorulan sorulardan birisi.

Frank Gibeau, EA’in Markalar yöneticisi, şu birkaç gündür de bolca açıklama yapıp, bir nevi oyunların durumunu netleştirmenin peşinde olan şahsiyet. Bu konu hakkında da ilginç bir bomba patlatmış ve “Yaptığımız taktiksel bir pazarlama kararı idi” demiş. Ne demek peki bu?

Gibeau, oyunun yapı olarak Engizisyon ile (Inquisition) çok fazla içli dışlı olduğundan bahsetmiş. Hatta hikaye olarak tümüyle bu Engizisyon’a bağlıymış. Verdiğimiz kararlar, yaptığımız seçimler bu minvalde imiş. Ama asıl bomba, sonrasında gelen sözlerinde. Bu oyunun Dragon Age evreninde yeni bir sayfa açtığını, birinci ve ikinci oyun gibi birbirini takip eden zaman çizgisinde olmadığını belirtmiş kendisi. 

Burada ufak bir şüphe doğuyor işte, çünkü gösterilen video Dragon Age II’den (ve hatta ilk oyundan) tanıdık karakterler sunuyordu bize. EA yetkilileri “boşuna devam oyunu beklemeyin” dese bile, bu karakterler videonun parçası (Varric ve Cassandra Pentaghast görünüyor videoda). Şimdi burada ne yapacağız sevgili okurlar?

Bizim anladığımız, Dragon Age II’nin yaşattığı hayal kırıklığından dikkatleri biraz olsun çekmek üzere, şu anda böyle bir yöntemin izlendiği. Aslında aynı Gibeau’nun ima ettiği gibi “pazarlama stratejisi”. Artık öykünün devamı mı olur, paraleli mi olur, yoksa “o esnada başka bir yerde...” diye mi yazılır, hep birlikte göreceğiz.

Dragon Age: Inquisition Sonbahar 2014 civarı PC, Xbox 360, Xbox One, PS3 ve PS4’e çıkacak. Biraz daha kasarlarsa adım sayarlar, buzdolapları ve Play-Doh setlerinde de görmemiz mümkün olabilir. (Hayır, hiçbir şey Fifa 14’ü geçemez hala)

Eğer videoyu izlemediyseniz, ya da hatırlamak istiyorsanız sizi buradan alalım;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum