Dragon Quest 11 Duyuruldu

Pek Ayrıntı Yok Elimizde

Square Enix, Dragon Quest serisinin yeni oyunu Dragon Quest XI'i duyurdu.

Dragon Quest (Batı'da Dragon Warrior olarak da biliniyor) serisinin 1986 yapımı ilk oyunu JRYO türünü tanımlayan, standartları belirleyen oyun olarak biliniyor. Seri de o gün bu gündür halen en sevilen JRYO serilerinden olmayı sürdürüyor. Batı'da nispeten daha küçük bir takipçi kitlesi var ama Japonya'da durum tam tersi. Orada Pokémon'la beraber en popüler JRYO serisi oluyor kendisi.

Yeni duyurulan Dragon Quest 11'le ilgili pek bir şey bilmiyoruz şu an için. Tek bildiklerimiz oyunun Unreal Engine 4'le yapıldığı ve PS4'e, 3DS'e ve Nintendo'nun yeni konsolu NX'e geleceği. PS4 ve NX versiyonları Dragon Quest 8 tarzında oynanacakmış. 3DS versiyonu ise üç boyutun ve iki boyutun bir araya geldiği farklı bir yapıya sahip olacakmış. NX'e özel farklı şeyler de sunabilir tabii oyun ama henüz NX hakkında pek bir şey bilmediğimiz için yorum yapması zor.

Oyunun Batı versiyonu konusunda ise bir açıklama yapmadı Square Enix. Ancak özellikle NX'in satışlarını desteklemek adına oyunu Batı'ya da getireceklerini tahmin ediyorum. Hem zaten son yıllarda JRYO'larının Batı'da beklemedikleri başarılar yakaladığından, bu konuya eğileceklerinden de dem vuruyorlar. Bakalım.

Bu arada işinize yarar mı bilmiyorum ama Dragon Quest XI'in duyurulduğu Dragon Quest sunumunu aşağıda paylaşıyorum. Japonca:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum