Driveclub’ın Yapımcıların Sunuculara Güveni Boş Çıktı

Halbuki bu sunucuların dayanması gerekiyordu.

Driveclub’ın çıkışı 8 Ekim’de oldu ama, öncesinde başlayan bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Daha Avrupa’da diskli olarak satışa sunulmadan önce bile sunucularda yaşanan sıkıntılar, oyunun çok övülen ve ön plana çıkarılan çevrimiçi fonksiyonlarını kullanılamaz hale getirdi. Sunucuların gelen yüklemeyi kaldıramaması, ama daha da kötüsü sunucunun kendisinin kabul ettiği oyuncu sayısıyla ilgili kısıtlamalar bu işin temelini oluşturuyor gibi.

En son geçen Cuma yayınlanan bir yamayla sunucuya bağlanabilecek oyuncuların sayısı arttırılmış durumda. İlerleyen günlerde sistemde yapılacak testler sonucunda biraz daha iyi performans olması bekleniyor.

Eurogamer’ın haberine göre, sistem var olan bir oyuncu çıkmadan önce yenisini dahil etmediği için sıkıntı daha da büyümüş durumda. Ama Evolution Studios’dan Paul Rustchynsky, oyun çıkmadan önce yaptıkları tüm yapay testlerde işlerin yolunda gittiğini, aslında sunucuların buna dayanıyor olması gerektiğini belirtti. Ama kazın ayağı pek öyle değil gibi görünüyor.

Driveclub’da sunuculara bağlanabilseniz bile bazı özellikler kullanılamaz halde. Ama kulüpler, skor tabloları ve çevrimiçi yarışlar en azından çalışıyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum