Çölden Çıkarılan E.T. Oyununa 1500 Dolar!

Canlısı değil ama ölüsü para etti.

Dergimizin Pixel bölümünü takip edenler bilirler, Atari’nin 1982 yılında bizim “siyah kutu” diye hitap ettiğimiz 2600 serisine çıkardığı E.T. dünyanın gelmiş geçmiş en kötü oyunu sayılır.

Çünkü ne filmle bir alakası vardır ne de ömrünüzün bir saniyesini harcamanıza değecek kadar iyi. Hatta bu utanca dayanamayan Atari yetkilileri satılmayan oyun kartuşlarını Meksika’daki bir çöle gömmüştür.

İşte o kartuşlar, şuradaki haberimizde belirttiğimiz gibi aradan tam 32 yıl sonra bulunup çıkarılmıştı. Geçtiğimiz günse oyunları ortaya çıkaran kazı ekibi kartuşlardan bazılarını açık arttırmayla satışa sundu. Şaşırtıcı olansa zamanında bırakın satın almayı, kimsenin oynamaya bile tenezzül etmediği oyunun an itibariyle toplamda 37,000 dolar kâr etmiş olması. Şimdiye dek ödenen en yüksek meblağ 1537 dolar. Satışa sunulan 100 kartuşun tamamı satılmış durumda. Yetkililer ellerinde 700 tane daha olduğunu belirtiyor. Toz toprak içinde, kötü olduğu bir hayli tescilli ve muhtemelen hiçbir makinenin çalıştıramayacağı bir oyuna bu kadar para vermek ne kadar akıl kârı bilemedik. Birileri o alıcılara emülatör diye bir şeyin varlığından bahsetmeli…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum