EVE Online Oynayarak Kanserle Mücadeleye Yardım Edin

For science…

EVE Online’ı mutlaka duymuşsunuzdur. 7800 yıldız sistemine sahip u devasa uzay MMO’su piyasaya çıkışının üzerinden tam 12 yıl geçmesine rağmen akranlarının çoğunun aksine hâlâ çok popüler, hâlâ gündemde.

Elbette bunda oyunda gerçek paraların kazanılabilmesinin, hatta dikkatli olmazsanız feci bir şekilde iflas edebilmenizin de payı büyük. Ancak CCP stüdyosu şimdi işin içine çok daha büyük ve anlamlı bir şey katmaya hazırlanıyor. Swiss Startup “Çok Oyunculu Devasa Bilim” ve Reykjavik Üniversitesi’yle yeni bir ortaklık imzalayan firma oyuna gerçek bilim araştırmalarına katkıda bulunabileceğimiz bir mini oyun eklemeye hazırlanıyor.

Her şey istenildiği gibi gittiği takdirde oyuncular bu mini oyunda mikroskobik resimleri inceleyerek belirli proteinlerin şekillerini ve yerlerini tespit etmeye çalışacak, Human Protein Atlas’ın (İnsan Protein Atlası) çıkarılmasına yardımcı olacaklar. Elde edilen sonuçlar kanser araştırmalarında kullanılacak.

Oyuncular bu emeklerinin karşılığını oyun içi para, sadakat puanı ve tabii ki kanserle mücadeleye yardım etmiş olmanın tarifsiz mutluluğu olarak alacaklar.

Bu proje tutarsa bizi gelecekte neler bekler, hayal bile edemiyorum doğrusu. Ya siz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum