Facebook, Video Konusunda Hile Mi Yapıyor?

Doğruyu Söyle Mark!

Hatırlarsanız daha önce Facebook’un video kısmında yapacağı geliştirmelerden bahsetmiştik sizlere.

8 milyar gösterime sahip olduklarını her fırsatta dile getiren Facebook, bu video gösterimleri sayesinde hem videoyu yükleyenlerin hem de kendilerinin kârlı çıkacağı bir iş modeli getirmeye çalışıyor.

Fakat daha önce de değindiğimiz gibi Facebook’un bu noktadaki en büyük sıkıntısı “3 saniye” muhabbeti. Açıklık getireyim: Eğer Facebook’ta bir videoyu 3 saniye izlerseniz Facebook görüntülenme sayısını 1 kez arttırıyor. Buradaki sıkıntı, çoğu insanın mobilde otomatik oynatma seçeneğiyle Facebook’unda gezmesi. Yani rastgele gezerken açılan bir video, izlemeseniz dahi, 3 saniye ekranınızda kalırsa Facebook sizi izleyici olarak görüyor. Ya da yanlışlıkla bir videoya tıklayıp 3 saniye kalırsanız yine izleyicisiniz. Ya da ilgi çekici bir başlıkla merak ettiğiniz bir videoya tıkladınız ama 4 saniye sonra başlığın yalan olduğunu, aslında videonun çok daha saçma bir şeyi gösterdiğini fark ettiniz… Geçmiş olsun, artık siz de bir izleyicisiniz.

Konu bu olunca, Facebook’un video izlenmelerinden doğru bir şekilde nasıl para kazanacağını tartışma konusu oldu. Fakat sadece bu 3 saniye muhabbeti değil, telif konusunda da Facebook pek çok sıkıntı yaşıyor ve yaşatıyor. Bu haberimizin konusu da Facebook’un bu muhabbetlerine değinen In a Nutshell kanalının yayınladığı yeni video.

Konuya merakınız varsa 5 dakika süren bu videoya muhakkak göz atın, kendiler hem Facebook'un durumunu güzel özetliyor hem de sıkıntılarını dile getiriyorlar (Türkçe altyazı mevcuttur):

YORUMLAR
Parolamı Unuttum