Gelmesi Muhtemel Yeni Fallout'a Dair Bildiklerimiz

"This is Three Dog auuuvvvv..."

Hatırlarsanız Ocak ayında Fallout 3’de Three Dog’u seslendiren Erik Todd Dellums“Dog’dan daha fazla şey geliyor olabilir, bu kadarını çıtlatmama izin var.” diyen bir tweet atmış, bu da Fallout hayranlarının arşa değmesine sebep olmuştu.

Daha sonra ise Bethesda basına yeni bir proje göstereceğine dair açıklama yaptı. Söylenene göre Elder Scrolls Online Zenimax Online’a emanet olduğu için Skyrim’in ardındaki ekip ES ile alakası olmayan yeni bir yapım üzerinde çalışıyordu. Fallout ve Elder Scrolls yapı olarak birbirine yakın oyunlar olduklarından çalıştıkları oyunun yeni bir fikri mülkten ziyade yeni Fallout olması daha olası. Ayrıca forumlardaki moderatörlerin oyunculara yeni oyundan ne gibi şeyler bekleyebilecekleri konusunda fikirler aldıklarını da biliyoruz. Şimdi ise bilinenlerden çıkıp dedikodu kısmına geliyoruz, işte yeni Fallout’a dair söylentiler;

-Çoğunluğu Skyrim üzerinde çalışan ekibin ufak bir kısmı Ocak 2011’den beri yeni bir oyun üzerinde çalışmaktaymış. Şubat 2013 itibariyle Bethesda’nın Skyrim ile işi bitmiş ve hepsi Fallout’a geçmiş.

-Resmi duyuru 2014’e girmeden yapılacak, ama oyun 2014’te çıkmayacakmış, beklenilen çıkış tarihi Ekim 2015.

-İçinde bulunduğumuz an itibariyle oyunun %55’i tamamlanmış ve 2014 sonlarına doğru seslendirme aktörleri işe alınmaya başlanacakmış. (Bu kısım Erik Dellums’ın tweetiyle zaman açısından biraz çelişkili gibi ama önemli bir karakter olduğu için erken haberi ya da Fallout ile alakalı farklı bir projeye dâhil olmuş olabileceğini göz önüne alırsak iddiayı tamamıyla çürütmeye yetmiyor.

-Multiplayer modu yok, ama co-op mümkün.(Moderatörlerin forumlarda değindiği kısımlardan birisi de co-op konusuydu.)

-Oyun Somerville, Cambridge, Arlington gibi alanları içerecek ama odak noktası Boston olacak.(Boston konusunda daha önce çok dedikodu ortaya çıkmıştı.)Hikâye hakkında bir şey bilinmese de post-apokaliptik ortamımızın baştacı Vaultlar yine bulunacak.

-E3’de kapalı kapılar ardında basın mensuplarına gösterilen 37 saniyelik video kırık bir telefondan başlayıp uzaklaşan, bir çan kulesini ve en sonunda da yıkılmış bir Boston’u gözler önüne seren kısa bir görüntü. Sonda da Ron Pearlman’ın ünlü repliği var;”Savaş, savaş asla değişmez”

-Oyun söylenene göre PC, Xbox 360, Xbox One, PS3 ve PS4'e geliyor. Ola ki mobil oyun falan çıkarsa şu gördüğünüz naçizane OGZ yazarı cinnet geçirecek.

GÜNCELLEME: Bethesda'dan konu üzerine açıklama geldi:"E3'te 3 oyun gösterdik; Evil Within, Wolfenstein: The New Order ve The Elder Scrolls Online. Hiç bir oyunumuzu kapalı kapılar ardında göstermedik."

E3'te göstermemişler ama bu Skyrim ekibinin yeni bir proje üzerinde çalıştığı gerçeğini değiştirmiyor :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum