Fallout 4'ün Xbox One'da Kapladığı Alan Belli Oldu

Peki, PC'de ne kadar yer kaplar?

Fallout 4'ün çıkışına 45 günden az bir zaman kaldı ve yavaş yavaş yeni bilgiler açığa çıkıyor. Fallout 4'ün Bethesda'nın yaptığı en büyük oyun olacak. Skyrim'de kullanılan ama modifiye edilmiş Creation Engine ile geliştirilen oyunun grafiklerini, dünyasının genişliği, 111 bin küsür kaydedilmiş diyalog metnini göz önünde bulundurursak epey yer kapladığını düşünebiliriz.

Xbox One Store'un resmi sitesinde Fallout 4'ün Xbox One'da kapladığı alan 28.12 GB olarak görünüyor. Oyunun PC ve PS4'te kapladığı alan ise henüz bilinmiyor. En büyük oyunlardan biri olan GTA 5'in Xbox One'da kapladığı 46.76 GB alan ile kıyaslayacak olursanız oldukça az. GTA 5, PC'de ise 65 GB kadar yer kaplıyordu. İçler dışlar çarpımı yapacak olursak Fallout 4'ün PC sürümünün kabaca 39 GB olacağını söyleyebiliriz. Yine de Bethesda henüz bir açıklama getirmediği için kesin budur diyemiyoruz. Bethesda'nın oyunlarını ne kadar iyi sıkıştırdığını biliyorsunuzdur. Önceki oyunları Skyrim içerdiği geniş dünyasına rağmen PC'de 6 GB ve Xbox 360'ta 3.8 GB yer kaplıyordu. 

Dün Bethesda’dan Pete Hines, Twitter'da kendisine yönlendirilen DLClerin ilk hangi platforma çıkacağı, hepsine aynı anda mı çıkacağı sorusuna hiç kimse için özel DLC hazırlamadıkları cevabını verdi. Tüm DLCler aynı zamanda tüm platformlarda yayınlanacak. Timed-exclusive dediğimiz için özel zamanlarda yayınlanan içerikler de yayınlanmayacak. Son olarak Fallout 4'te 1000'den fazla seslendirilmiş karakter adı bulunuyor ancak Pete Hines bunun listesini yayınlamayacaklarını söyledi. Ya interneti açıp Amerika'da en çok kullanılan isimlerden birini seçeceksiniz ya da boşverip karakterinize istediğiniz ismi vereceksiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum