Final Fantasy VII Remake'in Yönetmeniyle Röportaj

Tetsuya Nomura

Kimse kusura bakmasın, E3'ün en büyük olayıydı Final Fantasy VII Remake duyurusu.

Engadget, zamanında Final Fantasy VII'nin karakter tasarımlarını yapmış, şu an da yeniden yapımı yöneten Tetsuya Nomura ile bir röportaj gerçekleştirdi. Pek fazla bilgi paylaşmıyor tabii ama önemli şeyler de söylüyor. Dövüş sisteminin muhtemelen gerçek zamanlı olacağı gibi...:

- Neden yeniden yapımı PS4'e gelen PC port'undan sonra duyurdunuz?

- PC port'u radarımda yoktu zaten doğrusu, zaten satılıyor sanıyordum. Neyse, bu yeniden yapım ile onun bir bağlantısı yok. Oyunculara mutlu olacakları, hatta belki onlara PS4 aldıracak bir haber vermek istedik.

- Bir yeniden yapım olduğunu söylüyorsunuz ama neler değişecek? Hikâye değişecek mi?

- :)

- Fragman oldukça muğlaktı, sanki prequel ya da sequel olabilirmiş gibiydi.

- "Remake" kelimesini bu şekilde bir yanlış anlaşılma olmasın diye özellikle kullandık. Şu an çok net şeyler söyleyemiyorum ama aynı şeyden iki taneye ihtiyaç yok. Görselliği güzelleştirip günümüze uyarlarsak olacak şey bu. Bu tam bir yeniden yapım, o yüzden elbette farklı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Yalnızca görselliği yeniliyor olsaydım bu oyunu benim yönetmem gerekmezdi. Gerçekten söyleyemem neler olacağını ama bir şeyler kesinlikle değişecek.

- Fiyat hakkında bir bilgi?

- Fiyat hakkında yorum yapamıyorum. Daha oyunun asıl adını söylemedik.

- Bunu başka bir yeniden yapım ile karşılaştırmanız mümkün mü?

- Bir şey dersem çok şey demiş olurum ama fragmandaki şu söze dikkat çekmek isterim: "Yeniden bir araya gelme mutluluk getirebilir ama korku da getirebilir. Ama gelin getireceği şeye sarılalım." İnsanlar oyunu duyurduğumuzda çok sevindi ama orijinal oyunda sevdikleri şeylerin değişmesinden ya da yok olmasından da endişe duyuyorlar. İnsanları farklı talepleri var. Her şeyi aynı bırakırsak bir HD port yapmış oluruz.

- Yani mesela birinin cinsiyeti, örneğin Yuffie'nin değişebilir?

- O kadar da değil! Ama bir şeyler değişecek. Yoshinori Kitase (yapımcı) ve Kazushige Nojima (yazar) değişecek şeyler konusunda benden daha endişeli. Ben fazla kafama takmıyorum. Herkesin her şeyden hoşlanmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

- Fragmanın tonu oldukça ciddiydi. Orijinal oyundaki mizah yine bulunacak mı?

- Hafif kısımlardaki komediyi çok seviyorum. Oraları o kadar da fazla değiştirmek istemem. Ama Cloud ve Barrett'ın güzel, 3D modellerinin düşmana saldırmak için sıra beklemelerini görmek istemem. Saçma durur. Elbette orada değişimler olacak. Ama eğlencesi yüksek modelleri oyundan çıkartırsak o artık FF VII olmaktan çıkar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum