Final Fantasy XV Çıkış Tarihi, Videoları, Animesi, Filmi ve Daha Bir Sürü Şeyi

30 Eylül

Beklenen Final Fantasy XV - Uncovered etkinliği dün gerçekleştirildi. Bir sürü yeni videoyla birlikte bir sürü yeni bilgi edindik.

Bunların en önemlisi çıkış tarihi elbette: 30 Eylül 2016. 10 yıldır yapım aşamasında olan oyunu bekleyişimizin ne zaman sonlanacağını nihayet öğrenmek güzel bir şey tabii. Tek istediğim şimdi tarihleri Persona 5'le çakışmasın...

Bunun dışında oyunun kendisine ait birbirlerinin biraz benzeri iki yeni video yayınlandı. İngilizce seslendirmeli olanın adı Reclaim Your Throne, Japonca seslendirmeli İngilizce altyazılı olanın adı Uncovered. Ve bu vidoelar oyunun dünyasının güzelliğine bir kez daha hayran bırakıyor insanı. Ormanlar, çöller, denizler... Hiçbir şey yapmadan bile gezmesi keyifli bir dünya sunma konusunda FF XV'in ne derece iddialı bir oyun olduğunu bir kez daha görebiliyoruz. Denizler dedim evet, yat da kullanabiliyormuşuz oyunda. Ha, araç demişken, uçma işi nasıl olacak, uçan gemimiz olacak mı falan diye merak ediyordum. Gerek yokmuş gemiye falan...

Dünya dışında summon'ların ihtişamına da bir kez daha şahit oluyoruz. Yeni bir summon, oyundaki adıyla archaean duyurulmadı, yine Ramuh, Titan ve Leviathan'ı görebiliyoruz ama Titan'ı biraz daha ayrıntılı görebiliyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi arkadaşımız biraz... iri...

Bahsettiğim iki video şöyle:

Videolarda kullanılan, Florance + the Machine'in FF serisinin ünlü arp melodisiyle süslediği, son derece tatlı Stand By Me cover'ı hakkında da mini bir video var. Onu da şöyle bırakayım:

Sıra geldi diğer duyurulara. Mesela yeni bir FF XV demosu duyuruldu, adı Platinum Demo. Aslında adına rağmen bir demo sayılmayabilir bu, çünkü oynanış aynı olsa da asıl FF XV'in içinde bulunmayan bölümlerden oluşuyor. Noctis'in küçüklüğünü yönetiyor ve onun rüyalarını oynuyoruz. Eski FF'çilerin hatırlayacağı bir dostumuz, Carbuncle da bize eşlik ediyor. Platinum Demo'yu bitirenler ayrıca ana oyunda ufak bir ek içeriğe sahip olacakmış.

Hafiften Kingdom Hearts'taki Alice bölümlerini hatırlatan Platinum Demo ne zaman çıkıyor, biliyor musunuz? Çıktı! Evet, böyle etkinliklerin en sevdiğim taraflarından biri de böyle sürpriz yapıp anında çıkan şeyler (PT gibi, Fallout Shelter gibi). PS4 ve Xbox One'dan hemen indirip oynayabilirsiniz. Öylesine uyduruk bir içerik olduğunu düşünenleriniz de varsa sizi şu duyuru videosuna alalım:

Hemen etkinlik esnasında çıkan şeylerden bahsetmişken... Bir de 5 kısa bölümden oluşan, ekibimiz hakkındaki bir anime serisi duyuruldu oyunun. Adı Brotherhood. Animasyon kalitesi vesairesi gayet sağlam. Duyuru videosunu ve de hemen çıkmış olan ilk bölümü aşağıya paslıyorum, ana oyun gelmeden önce havaya girmek için bire bir:

Ve bir büyük duyuru daha var. Final Fantasy XV filmi! Adı Kingsglaive (oyundaki elit şövalye sınıfı). FF XV'le aynı zaman diliminde geçen, Noctis'in babası Regis'in, beyazlı hanımımız Luna'nın ve bir Kingsglaive şövalyesinin başrolde olduğu bir hikâyesi var.

Ha, bu arada, hoş bir bilgi de oyunun İngilizce seslendirmeleriyle ilgili. Oyunda ve filmde Regis'i Sean Bean (Game of Thrones - Ned Stark), Luna'yı Lena Headey'in (Game of Thrones - Cersei Lannister), söz konusu Kingsglaive şövalyesini de Aaron Paul'ün (Breaking Bad - Jesse Pinkman) seslendireceğini öğrenmiş bulunuyoruz. Luna-Lena ikilisinden çok emin olamadım şu an ama diğer iki isim gayet yakışacaktır diye düşünüyorum (ki Sean Bean'i yukarıdaki oyun videolarında zaten duydunuz).

Kingsglaive'in fragmanı şöyle:

Küçük bir şey daha var. Hem Final Fantasy XV'in içinde oynayabileceğimiz, hem de iOS, Android ve Windows Phone'a ücretsiz olarak çıkacak olan mini oyun Justice Monsters Five da etkinlikde duyuruldu. Pinball'umsu bir oynanış var ama tam da anlaşılmıyor henüz. Mobil versiyonlarının bir çıkış tarihi yok ama yakında çıkacağı söyleniyor. Şu da onun duyuru videosu:

Bunlardan başka 2 de sürüm duyurusu var. Oyunun Deluxe Edition ve Ultimate Collector's Edition isminde iki sürümü daha olacak. Deluxe'ta metal disk kabı, Kingsglaive'in bir kopyası ve ekstra bir DLC olacak. Ultimate Collector's Edition'da bunların yanı sıra bir Noctis figürü, soundtrack albümü, özel bir kutu, sert kapak artbook ve daha fazla DLC bulunacak.

Bu arada şöyle de enteresan bir şey oldu. Bu etkinliği Final Fantasy'nin babası olarak bildiğimiz Hironobu Sakaguchi açtı. Uzun süre önce Square-Enix'ten ayrılan Sakatuchi sürekli Final Fantasy adıyla alakasız oyunlar çıkarılmasından hoşnut değildi. Zaten yaptığı küçük konuşmada "bir baba oğlu hakkında nasıl endişeleniyorsa ben de öyle endişeleniyordum" diyor. Ama Final Fantasy XV'in gittiği yolu heyecanla takip ettiğini söylerken samimi göründü bana. Şöyle bir kaydı var bu yaptığı küçük giriş konuşmasının:

Eski Final Fantasy insanlarıyla ilgili 2 minik video daha var. Usta illüstratör Yoshitaka Amano kendi özgün tarzında oyun için harika, 3 boyutlu bir görsel hazırladı. Etkinlik sırasında şöyle bir videoyla tanıtıldı:

Sakaguchi ve Amano'nun da katıldığını öğrenen, serinin kadim bestekârı Nobuo Uematsu da bir konser nedeniyle onların yanındaki yerini alamasa da bir video gönderdi ve iyi dileklerini iletti. Bu video mesajı da şu şekilde:

Sanıyorum hepsi bu kadar. Umuyorum bir şeyi atlamadım. Oyun hakkında 1-2 endişem yok değil ama sanıyorum olumlu tarafları fazlasıyla ağır basacak. Ek oyunlara, filmlere, animelere falan da hayır denmez tabii. Final Fantasy VII derlemesi döneminde ana oyunu ek materyallerle ne kadar güzel destekleyebileceğini gösterdi Square-Enix. Sonuç olarak JRYO severler olarak yine bir Final Fantasy XV gazına gelmiş bulunuyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum