Fortnite'ın Eş Zamanlı Oyuncu Sayısı Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

10 milyona ne kalmış?

Fortnite'ın eş zamanlı oyuncu sayısı yeni bir zirve gördü ve bu sefer ortada gerçekten de inanılmaz bir sayı var: 8.3 milyon. Oyunu aynı anda oynayan 8.3 milyon oyuncudan bahsediyoruz. Steam'deki tüm oyunlarda eş zamanlı oyuncu sayılarını topladığınızda bile bu sayıya ulaşılamıyor, bu haikaten çok farklı bir başarı.

Elbette bu sayı Fortnite'ın tüm platformlardaki oyuncularını kapsıyor, yani işin içinde PC de var, konsollar da, mobil cihazlar da. Epic Games Korea'nın sözcüsü Sung Chul Park'ın verdiği bu sayıyı Epic Games de teyit etmiş.

Ufak bir karşılaştırma yapacak olursak Fortnite şubat ayında eş zamanlı 3.4 milyon oyuncuya ulaşmış ve sunucularda sıkıntı yaşanmıştı. Hatta o zamanlar Eş Zamanlı Oyuncu Rekorları Kıran 5 Oyun listesi hazırlamıştık ve bu listede Fortnite kendisine 3. sırada yer bulabilmişti. Yalnızca 9 ay içinde 5 milyon civarı bir artık söz konusu. Demek ki o listede de sağlam bir değişiklik yapmak gerekecek, çünkü 7.5 milyonluk League of Legends ve 8 milyonluk Crossfire artık Fortnite'ın gölgesinde kalmış durumda.

Epic Games'in ağustos ayında yayınladığı blogda, oyunun o ayki oyuncu sayısı 78.3 milyon olarak açıklanmıştı. Kim bilir şu anda o sayı da hangi seviyeye ulaşmıştır...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum