Advertisement

Gabe Newell, Yemek İşine Giriyor

Usta bizim Half Life 3 nooldu?

Bildiğiniz üzere Gabe Newell yemek yemeyi çok seven biridir. Eurogamer'ın haberine göre Valve’ın CEOsu, ChefSteps adlı sıradışı bir yemek şirketine yatırım yapmış. Gabe Newell, Seattle merkezli ChefSteps’in sahiplerinin evine gelip ona ve 11 yaşındaki oğluna yemek pişirme teklifini duyunca çok şaşırıp etkilendiğini şu sözlerle anlatıyor:

“Bana geldiler ve kolaylıkla söyleyebilirim ki yaptıkları yediğim en iyi güzel yemekti. Hem tasarım hem de sunum yönünden muhteşemdi.”

ChefSteps’ten oğlu da oldukça etkilenmiş. Gabe Newell, oğlunun normalde yemek yapmakla hiç ilgilenmediğini ama o günden sonra aşçı olmak istediğini ve bir mühendis edasıyla termodinamiğin temel ilkelerinden bahsetmeye başladığını söylüyor.

joule-big

Tüm bu olan bitenden sonra Gaben kişisel olarak bu girişime destek vermeye (Valve’ın olayla bir ilgisi yok) karar vermiş ve şirketin yeni reklamında rol almış. 1:31’de arabasında Gaben’a rastlamanız mümkün. ChefSteps’in geliştirdiği Joule, bir çeşit daldırma sirkülatörü. Şöyle izah edelim: Joule, sous vide tekniğiyle yemekleri plastik vakum paketlerinde vakumlayarak sabit ve düşük ısıdaki suyun içinde belirli bir sürede pişirmeyi sağlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum