Gears of War Filmi, Oyunlardan Tamamen Bağımsız Olacak

Belki böyle tutar

Microsoft ve Xbox'ın en önemli oyun serilerinden birisi olan Gears of War, uzun bir dönem boyunca oyuncuları tatmin etmeyi başardı. Barındırdığı oynanış mekanikleri ve hikayesiyle hayranlarının gönlünde taht kuran oyun serisi, sinemaya uyarlanmaya hazırlanıyor. Genel olarak oyun filmlerinin pek başarılı olmadığını biliyoruz, bu yüzden Gears of War filmi farklı bir yol izlemeye karar vermiş. 

Hazırlıklarına başlanan Gears of War filmi, oyun serisinin hikayesinden tamamen bağımsız olacak ve alternatif bir gerçeklikte geçecek. Film, alternatif bir gerçeklikte, serinin asıl hikayesinden bağımsız olarak karşımıza çıkacak. Bu durumun senaristlere ve yönetmene daha maksimum düzeyde yaratıcılık ortamı sağlaması için yapıldığı iddia ediliyor. Gears of War'ın patronu Rod Ferguson, IGN'e verdiği demeçte hazırlanmakta olan filmin öncelikle bir film olarak başarılı olmasını istediklerini belirtti, Ferguson'a göre "Gears of War filmi olmak" işin ikinci aşamasında yer alıyor. 


Verdiği demeçte filmin oyunların hikayesinden etkilenmeyeceğini vurgulayan Rod Ferguson, "Filmin başarılı olması adına öncelikle harika bir film olması gerekiyor, sonrasındaysa bir Gears filmi olması lazım. Basit bir şekilde açıklamak gerekirse filmin başarısı için bu yolda uzlaştık. Filmin alternatif bir gerçeklikte geçmesine karar verdik, Gears of War filmi oyunların hikayesine bağlı kalmayacak veya oyunların hikayesine etki etmeyecek. Devasa hikayeleriyle gelen diğer markaların bu raddeye geldiğinde beraberinde 700 sayfalık bir manifestoyla uğraşmak zorunda kaldıklarını görüyoruz.  Bu manifesto işlerin nasıl yapılacağını, dünyanın nasıl şekilleneceğini anlatıyor. Bizim yapmak istediğimiz ise bunu iki sayfaya indirmek. İki sayfa notlar ve öneriler, bu sayede insanların yaratıcı bir yola gitmesine, yeni fikirlerle olaylara başka bakış açılarıyla bakmasına sebep olacağımızı düşünüyoruz." diyerek filmin oyundan tamamen bağımsız, kendine has bir hikayesi olacağını vurguladı. 

Gears of War filminin geleceğini 2016 yılında öğrenmiştik, o tarihten bu yana filmle ilgili çok fazla gelişme yaşanmadı. Ancak filmin hazırlık aşamasında olduğunu biliyoruz, artık hikayesiyle ilgili de ciddi fikirlere sahibiz. Oyun filmlerinin makus talihini kırmak adına izlenen bu yeni politika Gears of War filmine başarı sağlarsa, ilerleyen dönemlerde kendi senaryolarından bağımsız bolca oyun filmi izleyeceğiz gibi gözüküyor. Bakalım Rod Ferguson'un büyük umutlar beslediği bu proje başarıya ulaşacak mı? Yoksa çoğu diğer oyun filmi gibi hüsran mı yaratacak? 
 

YORUMLAR
Aztek
18 Haziran 2019 18:22

Aboooo, beceremedik, öylesine birşey yapacağız demenin kıvranarak söylenilmesi bu oluyor herhalde. GGWP

Ghost AssassiN
18 Haziran 2019 13:58

Sadece ismi kullanacaklar yani, sırf marka ismi olsun da satsın diye ismi kullanacaklar.Örnek veriyorum bir filmin spin-off'u gibi bir etki yaratsa eyvallah derim de genelde oyunların ismi kullanılarak yapılan filmlerde oyunlardan hiç alakasız konu işlennince ortaya yine olmamış bir film çıkıyor.Örneğin Max Payne filmi, hatırladınız mı? :)

Akcan
18 Haziran 2019 12:49

Baştan battı yani , sera yerine dünya derlers dekor ve şehir tasarımları da dünyaya uygun yaparlar bu sayede masraftan yırtarlarKısacası balık baştan kokar patlar.

Parolamı Unuttum