Google Glass'ın Teknik Detayları Şekilleniyor

Gelecekteğin akıllı gözlüklerinin atası nelere kadir öğrenmek istemez misiniz?

Bu haberi yazmak için kolları sıvadığım sırada, şu anın gelecekte tarih olarak geçecek olması geldi aklıma. Böyle düşününce insan bir garip oluyor yahu... Hadi sektörden gidelim, öyle değil mi ama? Steve Jobs, şu anda son derece gülünç bir görünüme ve boyutlara sahip ilk iPod'u tanıtırken "Oha oolum, iskambil destesi kadar ama şunun yaptıklarına bak yaa!!" diye aşık olmamış mıydık? İşte o nedenle yukarıdaki gibi bir spotu layık gördüm Google Glass'a. Bundan bir 10 sene sonra, gözlüğün şekline bakıp "Ehe mehe, nasıl takmışız abi bunu?" tepkisi vereceğiz belki de (unutmayın bu dediğimi oyungezerler).

Peki ya teknik detaylar? Hemen sıralıyorum. Google Glass, kullanıcının 12GB'ını kullanabileceği 16GB'lık hafızaya, 640 x 360 çözünürlüğe (yaklaşık 2.5 metreden 25"lik bir ekrana bakıyor gibi olacağız ürünü kullanırken), 720p video kaydı yapabilen 5MP kameraya, 802.11b/g Wi-Fi desteğine ve Google Drive senkronizasyonuna sahip olacakmış. Ürünü microUSB vasıtasıyla şarj edebileceğiz ve şarj süresi, ortalama kullanımda 1 günü bulacak. Ancak Google'ın burada ufacık bir yıldızla eklediği bir not var. Diyor ki firma "Video kaydı gibi durumlarda bu süre önemli ölçüde azalabilir." Anladınız siz onu.

Peki Glass'ı nasıl kullanacağız? Google'ın açıklamasına göre ürün, Bluetooth destekli tüm cihazlara bağlanabilecek; ancak ürünün hangi özelliklerinden faydalanabileceğimiz, bağladığımız telefon modeline göre değişecek. Son olarak Android 4.0.3 ve üstü telefonlara yüklenebilecek "MyGlass" uygulaması da, Google Glass'ın GPS ve MMS desteğini aktifleştirecekmiş.

Şimdilik bu kadar ama yeni haberler geldikçe Glass'tan bahsetmeye devam edeceğiz. Takipte kalın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum