Brendan Greene, PUBG'deki Kırmızı Bölgeyi Savundu

Siz de kırmızı bölgede ölmeyiverin

Brendan Greene, yani PlayerUnknown, gelen eleştirilere karşı PUBG'nin kırmızı bölgesini savunmayı ihmal etmedi. Greene Eurogamer sitesine verdiği röportajda bu konuya da değindi ve şöyle dedi: "Eğer kırmızı bölge yüzünden ölüyorsanız, üzgünüm ama iyi bir oyuncu değilsiniz"

PUBG'deki kırmızı bölge haritanın rasgele seçilen ufak bir alanını kaplıyor ve bu alan belli aralıklarla bombalanıyor. Bombaya yem olmak elbette hoş bir şey değil ve bunun ihtimali de aslında düşük. Zaten ihtimal düşük olduğu için oyuncular bunun oyunda gereksiz yer kapladığını ve kaldırılması gerektiğini düşünüyorlar. Greene ise kesinlikle aynı fikirde değil.

"İnsanlar o bölgenin anlamsız olduğunu söylüyorlar ama bence öyle değil, özellikle de içinde savaşırken çok havalı görünüyor" diyor Greene. Bombardıman başladığında kırmızı bölgede çatışmanın içindeyseniz bunun oyuna farklı bir gerilim ve heyecan kattığını da söylüyor. Bu bölgenin gereğinden fazla cezalandırıcı olduğunu düşünen oyunculara da aynen yukarıda yazdığım gibi yaklaşıyor. Aslında Greene haksız da sayılmaz, "bombardımana yakalanıp öldüm, bu bölge çok acımasız" demenin pek bir manası yok açıkçası.

Greene her ne kadar kırmızı bölgeyi çok seviyor olsa da "eğer günün birinde bu bölgeye karşı yoğun bir nefret beslendiğini görürsek oyundan kaldırmayı düşünebiliriz" diyerek de yine de bir açık kapı bırakmış. Greene bu konuda da şunu söylüyor: "İnsanlar bazen koyduğum hiçbir özelliği kaldırmayacağımı, çünkü bu oyunun benim bebeğim olduğunu veya egomun çok büyük olduğunu falan düşünüyorlar. Ama işin aslı öyle değil, oyuncuları dinliyoruz. Eğer bazı özelliklerden kurtulmanın daha iyi olacağını düşünürsek elbette ki değiştiririz. Bu yüzden geliştirme sürecinde oyunculara açık oluyor, onlardan geri bildirimler topluyoruz".

PlayerUnknown's Battlegrounds PC, Xbox One, Android ve iOS cihazlarda oynanabiliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum