Ubisoft, Notre Dame İçin 500.000 € Bağışladı; Assassin’s Creed Unity Kısa Süreliğine Bedava

Ubisoft'tan Notre-Dame'a önemli destek...

850 yılı aşkın bir geçmişe sahip Notre-Dame Katedrali, geçtiğimiz akşam çıkan yangında ağır hasar aldı malumunuz. Bunun üzerine, restorasyon çalışmalarına katkı sunmak için çeşitli bağış kampanyaları başlatıldı. Şu ana kadar ulaşılan bağış miktarının 1 milyar doları aştığı söyleniyor.

Söz konusu bağış kampanyasına katkı sunanlardan birisi de Ubisoft. Ubisoft'un tarihi ve kültürel çalışmalara çeşitli şekillerde destek verdiği örnekler daha önce de haberlere konu olmuştu. Assassin's Creed Origins'in geliştirilme sürecinde elde ettikleri tecrübeyi ve geliştirdikleri hiyeroglif çözümleme algoritmasını araştırmacıların kullanımına sunmaları veya Antik Mısır ile ilgili eğitimlerde kullanılmak üzere The Assassin's Creed Origins Discovery Tour adlı eğitim modunu yayınlamaları örnek olarak gösterilebilir.

Şimdi de Notre Dame için 500.000 €'luk bir bağış gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştılar. Buna ek olarak, Assassin's Creed Unity'yi 25 Nisan'a kadar ücretsiz olarak paylaşıyorlar Uplay üzerinden. Oyunu ücretsiz sunarak farkındalığı yükseltmek ve Notre-Dame ile ilgili çalışmalara bu şekilde de destek olmak amaçlanıyor yapılan açıklamaya göre. 

Aranızda bilenler vardır, oyunda Notre-Dame Katedrali neredeyse bire bir modellenmiş durumda. Buradan hareketle, restorasyon çalışmalarında AC Unity'den de istifade edilebileceği düşünülüyor. Oyun içerisindeki Notre-Dame modelinin aslına olabildiğince sadık bir tasarım olması için 14 aylık sürede toplam 5.000 saatin üzerinde vakit harcadıkları açıklanmıştı oyunun çıktığı dönemde. 

Simon Kuper'den mülhem bir sözle "Oyun asla sadece oyun değildir" diyebiliriz herhalde. Gördüğümüz üzere yeri geldiğinde kültürel mirasın korunması ve yaşatılması konusunda da oyunlar aktif bir rol üstlenebilir. Bundan sonra bir de bu gözle bakılır mı oyunlara, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum