Hani Fallout 76'da Oynanışa Etki Eden Lootbox Olmayacaktı?

Mikro ödemelere alerjim var demiş miydim?

Fallout 76'nın önümüzdeki dönemde gelecek güncellemeleri mikro ödemelerle ilgili bir güncellemeyi de barındırıyor olabilir.

Çeşitli kullanıcıların oyunun değişiklik kayıtlarından yaptıkları bir derleme, birden çok yerde "lunchbox" ile ilgili atıfların olduğunu ortaya koymuş -ki detaylarına bakıldığında, bunun oyunda avantaj sağlamaya imkan verecek bir oyun içi satın alım olacağı görülüyor.

Bahse konu derlemede ulaşılan bilgilerden hareketle, oyun içi satın alım yaparak ek tecrübe puanı temin edilebileceği, taşıma kapasitesinin yükseltilebileceği, radyasyon direncinin artırılabileceği ve karakterin verdiği hasarın da yükseltilebileceği söyleniyor.

Mevcut haliyle, birisi kutu açtığında onun bulunduğu sunucuda yer alan diğer oyuncuların da bu özelliklerden istifade edebileceği gibi bir sonuç çıkıyormuş ve böylece diğer oyunculara karşı bir avantaj sağlanamayacağı anlaşılıyormuş eldeki bilgilerden. Ancak bunun uygulamada bu şekilde işlemeyeceği ve olayın "parayı veren avantajı sağlar" şeklini alabileceği düşünülüyor.

Henüz içeriği tam olarak bilinmediğinden belki üzerine çok yorum yapamayacağız. Ama yorum yapılabilecek bir şey var: Daha önce konu ile ilgili hazırladığımız haberde de görüleceği üzere, Bethesda oyunda mikro ödemelerin kozmetik ürünler için kullanılabileceğini açıklamış, karakter gelişimlerinin sadece oyunu oynayarak elde edilebileceğini belirtmişlerdi. Şimdi ortaya çıkan tablo ise, mikro ödemelerin doğrudan karakter özelliklerine etki edebileceği şeklinde.

Oyuncularıni yolunu dört gözle beklediği (!) "mikro ödemeler" tam olarak hangi tarihte eklenecek oyuna, belli değil. Ancak bunun çok yakında (muhtemelen Yılbaşı güncellemesiyle) gerçekleşebileceği tahmin ediliyor. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum