The Novelist İle Hayalet Olup İnsanlara Yardım Etme Zamanı

Novelist adlı oyun ilginç konusu ile dikkat etmeye değer gibi görünüyor.

Hani çoğumuz yeri geliyor "Arkadaş artık orjinal fikirler içeren oyun yapılmıyor swh swh," diyoruz ya, işte şimdi sizlere güzel bir haberim var ismi de: The Novelist.

Indie oyun yapımcısı Kent Hudson'un son oyunu The Novelist doğaüstü olaylar üzerine kurulu bir drama. Öncelikle Kent Hudson'un önceden BioShock 2 ve Deus Ex: The Invisible War'un yapımında çalışmış bir kişi olduğunun altını çizerek adamın boş beleş biri olmadığını belirteyim. The Novelist'in konusuna gelmem gerekirse de sıkı Stephen King okuyucularını (ki biri benim) sevindirecek bir yapıda olduğunu belirtmem lazım. King'in bir çok kitabında veya kısa öyküsündeki hikaye kahramanları gibi The Novelist'te de eserini tamamlamak için ailesi ile yeni bir eve taşınmış Dan Kaplan adında bir yazarı oynuyoruz.

Kaplan'ın bir yandan kitabını yazmak bir yandan da yazı ailesi ile birlikte geçirmek için geldiği bu evde bilmediği şey; oranın asıl sahibinin sizin olduğunuz, siz de bir hayaletsiniz. Ama iyi cinsinden bir hayalet, Casper gibi... Oyunda orada burada dolaşarak Kaplan'ın hem kitabını bitirmesine hem de ailesi ile ilgili sorunlarını çözmesine yardımcı olacaksınız.

"Nasıl?" derseniz; görünmez formda insanların konuşmalarını dinleyeceksiniz, zihinlerini okuyacaksınız, hatıralarını kurcalayacaksınız, evde yazdıklarına ve çizdiklerine bakacaksınız, hayatlarına ve düşüncelerine müdahale edeceksiniz. Bütün bunları yaparken de özellikle Dan Kaplan ile aranıza mesafe koyacaksınız çünkü kendisi yazar olduğundan mıdır nedir sizi belirli bir mesafeden fark edebilecek.

Kent Hudson "Hiçbir cevap kolay olmayacak ve her seçimin bir bedeli olacak," diyor. Dediği ne kadar doğru oyun çıktığında göreceğiz ama yaratıcı yapısı ile The Novelist şimdiden ümit vaat ediyor. Oyun bu yaz PC ve Mac için çıkacak ve fiyatı $19.99 olacak. Eğer Steam Greenlight'ta oyuna oy verirseniz The Novelist'i Steam aracılığı ile de alabilirsiniz. Oy vermek için lütfen tıklayın

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum