Hellblade Geliştirici Günlüklerinde Üçüncü Bölüm

Sırada baş karakterimiz var.

Hellblade’in geliştirici günlüklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Şu ana kadar yayınlanan birinci ve ikinci bölümleri hep haberlerimize konu olmuştu. Sırada ise üçüncü bölüm var, bu sefer oyunun baş karakteri olan Senua’ya bakıyoruz.

Senua ismi, bir Kelt tanrıçasına aitmiş. Ekipten Tameem Antoniades’in kendince yaptığı bir araştırma sonucunda rastladığı bu isim ve arkasındaki gizem, aslında Hellbalde fikrinin ortaya çıkmasındaki ilk kıvılcımlardan biriymiş.

Ekibin karakteri tasarlarken Piktler’den ilham alışı, benzer şekilde Piktler’in Vikingler tarafından nasıl yok edildiğiyle de alakalı. Çünkü Senua, oyunda cehennemvari bir savaşın içinde ama geliştiriciler burada dev, cehennemden gelmiş gibi görünen Viking savaşçılarından da bahsediyorlar. Oyunun ne derecede mistik, ne derecede gerçekçi içeriğe sahip olacağını bilmiyoruz ama, Ninja Theory güzel bir şeyler planlıyor gibi.

Haberin başındaki görselde de görebileceğiniz gibi Senua ne çok güzel, ne çok alımlı, ne çok ince, ne de bir obje. Savaşçı olan, özdeşleştirilebilir bir kadın kendisi. Gerçi oyundaki model halinin güzel olmadığını söylemek çok zor ama, ekip de zaten ilerleyen zamanlarda karakterin bir nebze biçim değiştireceğinden bahsediyorlar.

Hellblade, şimdilik sadece PS4’e göz kırpıyor ve herhangi bir çıkış tarihi bulunmamakta. 

Hellblade Development Diary 3:Senua from NinjaTheory on Vimeo.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum