Hello Games: “No Man’s Sky Hayal Ettiğiniz Oyun Olmayabilir”

Dürüst satıcı

Hello Games’in devasa bağımsız oyunu No Man’s Sky bugün itibariyle nihayet Amerika’da satışa sunuldu. Yarın Avrupalı konsol oyuncularıyla, iki gün sonra da PC kullanıcılarıyla buluşacak yapımın verdiği sözleri tutup tutmadığını görmek için artık tek yapmamız gereken şey oynamak.

Gel gelelim baş tasarımcı Sean Murray oyunun çıkışıyla birlikte beklentileri düşürme yoluna gitti. Bugüne dek yayımladıkları tüm oynanış ve tanıtım videolarına değinen Murray, oyunda bunlardan ne eksiğini ne de fazlasını göreceğimizin altını önemle çizdi.

No Man’s Sky’ın uzayda geçen bir hayatta kalma oyunu olduğunu, gezegenden kalkıp uzaya kesintisiz çıkmanıza imkân tanıyacağını, NPC’lerle ticaret yapabileceğinizi, robotlarla ve uzay gemileriyle savaşabileceğinizi ve rastgele oluşturulan gezegenleri keşfedebileceğinizi söyleyen Murray bunların hepsinin ta en başından beri söz verdikleri şeyler olduğunu ve hepsini oyunda bulabileceğimizi belirtiyor.

Bununla birlikte eğer PvP savaşları, çok oyunculu deneyim, devasa ticaret gemilerine pilotluk etmek ve şehir kurmak gibi beklentiler içerisindeysek, o hâlde No Man’s Sky’ın bize göre olmayabileceğini de sözlerine ekliyor.

“Eğer oynamaya karar verirseniz fragmanlardakine ve başlangıçtaki hayalimize ne kadar yakın olduğunu göreceksiniz. Bu tuhaf bir oyun. Bu niş bir oyun. Ve çok çok düşük tempolu bir oyun.”

No Man’s Sky’ın herkese uygun olmadığını zaten uzun zamandır hepimiz anlamış durumdayız. Görünen o ki ya çok sevecek ya da nefret edeceğiz. Ama Hello Games’in de hakkını teslim etmek gerek; sırf daha çok satmak için oyunlarını şişirebilirlerdi. Ne de olsa oyun piyasasında görmediğimiz bir şey değil bu…

Son olarak üs kurma ve gemi inşa etme seçeneklerinin oyuna sonradan ekleneceğini ve bunun yapılan uzun soluklu geliştirmelerin ilki olacağını hatırlatalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum