Hile Yapmanızı İsteyen Oyun: Screencheat

Bir internet kafe fenomeni daha oyunlaştı!

Ortaokul yıllarımı düşünüyorum da, o yıllara dair neredeyse tek hatırladığım anılarım dershaneden kaçıp da internet kafede Half Life oynamak üzerine… Koca bir güruh Crossfire haritasında tek vuruşta öldüren crossbow’un peşinde koşardık. Eh, yakalayınca da affetmezdik…

Bilirsiniz, o yıllar bu tür çoklu oyunculu FPS oynayan herkesin gizliden gizliye yaptığı, yapanın tıpkı horlamadığını iddia eden insanlar gibi kabul etmediği, arkadaşlıkları bitiren bir hile vardı; yandaki monitörü dikizlemek! Böylelikle düşmanın nerede olduğuna dair bilgi sahibi olur, tuzaklarımızı bilinçli bir şekilde kurup “kill” hanemize +1 puan daha eklerdik.

Belki inanamayacaksınız ama zamanında bolca kavga çıkaran bu hile üzerine oyun yapan birileri var! Adı Screencheat (TR: ekran hilesi) olan bu oyunda, karakteriniz tamamen görünmez olarak oyunun içerisinde bulunuyor. Ama herkesin ekranını aynı anda görebildiğiniz oyunda, düşmanınızın nerede olduğuna dair tahmin yürütüyor, kurşununuzu o doğrultuda sıkıyorsunuz.

Kaplamaların renk barizliği sayesinde oyuncuya yardımcı olan Screencheat’de, kılıcınızı sallayarak ya da kurşun sıkarak, anlık olarak yerinizi belli edebilecek sinyaller verebiliyorsunuz. Eh, gerisi de sizin ustalık dolu gizlenme yeteneklerinize kalmış!

1 Ekim’de çıkacak olan oyunu bu linkten indirimli olarak ön sipariş vermek mümkün. Çıkış videosunu da izleyin, tam olsun;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum