Uncharted, Ghostbusters Ve James Bond'un Tarihleri Değişti

Hollywood'da yeni domino etkisi!

Oldukça sıkıntılı dönemler geçirdiğimiz 2020 yılının ardından yeni bir umut olarak 2021 yılına başladık. Yaşadığımız zorlu pandemi sürecinde her sektör ciddi zarar aldı, sinema sektörü de bunlardan birisiydi. Görünüşe göre hem yapımcılar hem de salon sahipleri uzunca bir süre daha kendilerini toparlayamayacaklar. Hollywood'un son büyük domino etkisi de yaşandı. Uncharted, Ghostbusters: Afterlife ve James Bond: No Time to Die filmleri ileri dönemlere ertelendi.

Başrolünde Tom Holland'ın yer alacağı Uncharted filmi zaten başından beri sancılı bir süreç yaşıyordu. Bir türlü yönetmen bulamayan filmin çekimleri sürekli ertelendi. Tam işler rayına oturmuş ve çekimler tamamlanmışken bu kez devreye yeniden covid girdi. Normal şartlar altında 16 Temmuz'da vizyona girecek olan film önümüzdeki yılın Şubat ayına ertelendi. 11 Şubat 2022 olarak belirlenen son vizyon tarihi umarım bu kez hayata geçecek şansı bulabilir. 

Daniel Craig'i son kez James Bond olarak izleyeceğimiz No Time to Die filmi de erteleme kervanına katılanlardan birisi oldu. Ancak No Time to Die için ilginç bir iddia daha var. Filmin sahibi MGM stüdyosu son Bond filmini yayın servislerine satabilir. Ancak MGM'nin ortağı EON Productions böyle bir satışın önüne geçmeye çalışıyor. 10 Nisan'da vizyona girmesi beklenen film artık 20 Kasım vizyon tarihine sahip. Bakalım MGM'nin diretmelerine karşını Daniel Craig'i son kez Bond olarak sinemada mı yoksa evimizde mi izleyeceğiz?

No Time to Die'ın ertelenmesi domino etkisini başlatırken bundan ilk etkilenen film Ghostbusters: Afterlife oldu. Sony'nin haklarına sahip olduğu ve Jason Reitman'ın yönetmenliğini üstlendiği filmi biraz daha bekleyeceğiz. Orijinal Ghostbusters ruhuna ve hikayesine sadık kalacağ açıklanan Afterlife son olarak 11 Haziran için duyurulmuştu. Ancak tıpkı Bond filmi gibi pandemi nedeniyle 11 Kasım'a ertelendi. 

Bunların yanı sıra Sony'nin takvim değişikliği başka filmlerin de kaymasına neden oldu. 5 Şubat günü vizyona girecek olan Cinderella'nın yeni vizyon tarihi 16 Temmuz olurken, Jared Leto'nun başrolünde yer aldığı Morbius filmi 21 Ocak 2022'ye ertelendi. Peter Rabbit 2: The Runaway filmi ise iki ay ertelenerek Ghostbusters'tan boşalan 11 Haziran tarihine alındı. 

Şimdilik bu sinema filmlerinin vizyon tarihlerini etkileyen son domino etkisi ilerleyen günlerde yeni filmleri de kervanına katabilir. MGM'nin James Bond gibi kült bir filmi yayın servislerine satma düşüncesi bile durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Bu zorlu süreç biraz daha uzarsa yakın gelecekte film izleyecek sinema bulmakta zorlanabiliriz. Yayın servisleri de giderek güç kazanıyorken sinemaların işi hiç olmadığı kadar sıkıntıda gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum