Humankind'da Uygarlığınızı Farklı Kültürler İle Birleştirebileceksiniz

Oyunun en çok merak edilen mekaniği detaylandırıldı

Çoğu 4X strateji oyununda uygarlık seçimi genellikle sabittir. Yani oyuna Osmanlı olarak başlarsanız, Osmanlı olarak tamamlarsınız. Fakat Amplitude'un yeni oyunu Humankind'da işler epey değişik olacak. Tanıtıldığı ilk günden beri oyunun en büyük pazarlama aracı olan "kültürler" mekaniği, sonunda ufak bir video ile detaylandırıldı.

Bildiğiniz üzere Humankind'da alışılagelmişin dışında bir uygarlık mekaniği bulunacak. Bu mekanik sayesinde oyunun 6 döneminde kültürünüzü koruyabileceğiniz gibi, uygarlığınızı başka kültürler ile birleştirme şansınız da olacak. Yani Osmanlı olarak başladığınız oyunda Pers uygarlığının savaş kültürüne adapte olabileceksiniz.

Her kültürün birbirinden farklı olmasından ötürü yapımcılar tek bir zafer şekli olmasına karar vermiş. Humankind'da oyunu kazanmak için "fame" yani şöhret puanları biriktirmeniz gerekiyor. Her dönemin, her oyun şeklinin ve uygarlığın kendisine has şekilde bu puanları kazanabileceği de belirtilmiş.

Oyunun yapımcılarından William Dyce, her yeni devirde seçebileceğiniz 10 farklı kültür olacağını ifade etmiş. Bu 10 adet kültürün tamamı, içerisinde bulunduğunuz devre göre şekillenecek. Fakat isterseniz, içerisinde bulunduğunuz kültürde yükselme imkanı da bulacaksınız.

Şimdiden 4X strateji türünün hayranlarını heyecanlandıran Humankind, sene içerisinde bizlerle olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum