İnceleme: FIFA World

Ücretsiz bir FIFA deneyimine kim hayır diyebilir ki?

Ah be Sensible Soccer...Bir nesli kendine esir ederek futbol oyunlarının popülerliğini arttırdın sonra da misyonunu tamamlamış mütevazi bir lider gibi ortadan kayboldun. Sana saygımız sonsuz ve diktiğin bayrağı taşıyan diğer oyunlar işi bayağı bir ilerletti. PES serisi ile gençleri evlerinde esir alan bu tutku FIFA ile son 3-4 yılda zirve noktasına ulaştı. Hangimiz ucundan da olsa arkadaşlarımızla futbol oyunu oynamaya bulaşmadık ki? Sırf futbol oyunları yüzünden sektör haline gelen konsol kafelerini hiç sölemiyorum bile.

Artık futbol tutkunu oyuncuların evinden çıkmadan ve daha önemlisi hiç bir ücret ödemeden, ister tanımadıkları insanlarla isterlerse de arkadaşları ile bildiğimiz klasik FIFA serisinin heyecanını yaşayabilecekleri bir F2P var; FIFA World. Hem de tamamen Türkçe!

111

Electronic Arts’ın futbol oyunlarında zirveyi çoktan kapan FIFA serisinin, oynanış elementleri ve biraz minimalleştirilmiş özellikleri ile bütün oyunculara ulaşmayı hedeflediği yeni projesi FIFA World şu anda açık betada. Origin üyesi olan herkesin ücretsiz bir şekilde indirip, kayıt olup hemen oynamaya başlayacağı oyunun klasik FIFA’dan farkları gerçekten çok yok gibi. Grafik olarak bir miktar geride olduğu bir gerçek ama oyun motorunun neredeyse hiç farkı yok. Buna EA kalitesindeki menüleri, oyun modlarını, seslendirmeleri, takım ve oyuncu lisanslarını, spikerlerini de ekleyebilirsiniz. Oyunun beta sürecinde olduğunu da hesaba kattığımızda ileride çok daha zengin bir oyun ile karşılaşacağımız da kesin. EA’nın, FIFA World’e verdiği önem yeterince belli.

222

 


Beta süreci başladığında mouse kontrolleri ile farklıllık yaratmak isteyen ve teknik olarak bu konuda iyi bir işe imza atan FIFA World, oyuncularında geri dönüşlerine bakarak daha sonra oyuna controller desteği de getirmiş durumda. Şu anda oyunda mouse, mouse-klavye ve gamepad olarak 3 ayrı kontrol seçeneği var ve isteyen oyuncu nasıl rahat ediyorsa o şekilde oynu oynayabiliyor. Oyunun kontrolleri, tepkime süreleri v.b. teknik ayrıntılarda herhangi bir sıkıntı yok. Özellikle mouse ile oynamak apayrı bir deneyim olmuş. Mouse kontrolü sayesinde paslarınızı çok ince bir şekilde tam istediğiniz yere verebilyor, şutlarınızın şiddetini ve yönünü çok daha iyi ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bütün bunları yapabilmek için bir alışma süresinin geçmesi gerektiğini söylemek lazım. Diğer kontrol seçeneklerinde de aynı hassasiyeti yakalayabiliyorsunuz fakat mouse deneyimi ilginç olduğundan özellikle belirtmek istedim.

FIFA World, F2P bir oyun olmasına rağmen beklentilerinizi yüksek tutabilirsiniz. Hiç bir ücret ödemeden oynayabileceğiniz en iyi futbol oyunu kendisi, bundan şüpheniz olmasın. Oyuna ilk girdiğinizde size sunulan takımınız çok iyi değil ama ne kadar sık maç yapar ve kendinizi geliştirip galip gelirseniz o kadar çok puan toplayarak takımınıı geliştirebilirsiniz. Tabii bunu gerçek para ile de sağlayabilirsiniz fakat buradaki denge hiç de fena değil. Yani oyunda para harcayan oyuncu ile zaman harcayan oyuncu arasında gayet iyi bir denge var. Kaldı ki oyun bildiğimiz klasik FIFA serisine benzediğinden, bu oyun motoruna ve klasik oyuna alışıksanız vasat bir takım ile full Altın oyunculardan kurulu bir takımı yenmeniz de mümkün. Futbol oyunlarını seviyorsanız zaten başından kalkabileceğinizi sanmıyorum.

333

Bu başından kalkamama durumu sadece maç yapmanın keyfi ile ilgili değil. Klasik FIFA serisinden bildiğimiz Ultimate Team sayesinde kendi takımınız üzerinde yapabileceğiniz öyle çok değişiklik ve transfer var ki oyun bir yandan minimal bir menajerlik oyunu gibi. Belki de en çok vakit geçireceğiniz kısım takımınızı geliştirmek olacak. Maç yaptıkça kazandığınız paraları oyuncu transfer etmede harcayabiliyorsunuz. Elinizdeki oyuncuları satabiliyor, açık arttırmaya koyabiliyor ve diğer açık arttırmalara katılabiliyorsunuz. Bronz, gümüş ve altın olmak üzere 3 oyuncu grubu var. Kısa sürede takımınıza altın oyuncular almaya başladığınızda oyun gittikçe keyifleniyor ve başarılı olma hırsı sizi sarıyor.

444

Oyun beta sürecinde olmasına rağmen günün her saati daima rakip bulabileceksiniz, bundan emin olabilirsiniz. FIFA World hem menajerlik oyunu sevenlere, hem klasik FIFA serisi ve futbol oyunlarını sevenler hem de F2P oyunlarda vakit geçirmeyi sevenlere hitap eden gayet başarılı bir oyun. Özellikle Ultimate Team başında vaktin nasıl geçtiğini bile anlayamayacaksınız. Ücretsiz bir FIFA deneyimine kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum.

Son olarak oyuna buradan kayıt olur ve başlarsanız 11 altın oyuncudan oluşan bir paket kazanacağınızı da belirtelim.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum