Asıl İhtiyacımız Olan Forum Bilgi'de: Internet Ungovernance Forum

Ellerine sağlık Alternatif Bilişim Derneği.

Bildiğiniz üzere 2-5 Eylül tarihleri arasında ülkemizde gerçekleşiyor olan bir forum var; Internet Governance Forum. Birleşmiş Milletler İnternet Forumu olarak adlandırılan bu toplantıda bir çok ulusun sözde özgürlükçü hükümet yetkilileri aslında interneti ne kadar sansürleyebiliriz ve ona ne kadar hakim olabiliriz şeklinde tartışmalar içerisindeler. 

Alternatif Bilişim Derneği ise samimiyetten uzak, sansür,mahremiyet, ifade özgürlüğü gibi konuların yeterince tartışılmadığı, neredeyse tek amacı denetlemek ve gözlemlemek görevi gören devlet kurumlarının katıldığı bu foruma karşıt bir toplantı olarak Internet Ungovernance Forum adı altında bir etkinlik gerçekleştiriyor. Etkinlik bugün itibari ile başlıyor ve sadece 2 gün (4-5 Eylül) sürecek. Mekan olarak ise Bilgi Üniversitesi kampüsü seçilmiş durumda. Bilgi Üniversitesi foruma sadece mekan olarak değil fikren ve madden de destek vermekte. Ayrıca forum için açılan bir bağış sistemi de mevcut. Katılım ise ücretsiz.

Hepsinden önemlisi yarın foruma katılacak olan Edward Snowden'in varlığı. Rusya'da sürgünde olan özgür internet savaşçısı Snowden, foruma canlı bağlantı ile katılıp görüşlerini bildirecek. Hepsi ve daha fazlası hakkında bilgi almak ve gönlünüzden koparsa foruma bağışta bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz. Hemen aşağıda ise basın bülteni sizleri bekliyor,

 

"Edward Snowden canlı yayınla BİLGİ’de!

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen Internet Ungovernance Forum’a açıklamalarıyla dünya gündemini sarsan isim Edward Snowden damga vuracak!

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, 4-5 Eylül tarihlerinde Alternatif Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Internet Ungovernance Forum’a evsahipliği yapıyor.

Bugün başlayan ve açılış konuşmasını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz’in yaptığı Internet Ungovernance Forum özgür ve eşit bir internet için dayanışma ağlarının yaratılmasının önemine dikkat çekiyor. Forumun kapanış konuşmasını gündeme damgasını vuran gizli dinleme ve takipleri gözler önüne seren isimlerden biri olan Edward Snowden yapacak.

Edward Snowden 5 Eylül Cuma akşamı saat 18:00'de, Moskova'dan Internet Ungovernance Forum'a bağlanacak. Internet ve insan hakları aktivisti Chris Soghoian ile sohbet edecek, salondan gelen soruları yanıtlayacak.

Eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı olan Edward Snowden, gizli NSA belgelerini medyaya sızdırıp NSA tarafından yürütülen küresel izleme aletlerinin işletme detaylarını paylaştı. Snowden'ın gizli belgeleri ifşa etmesi ABD tarihindeki en önemli sızıntı olarak nitelendirildi. Snowden, devlet mallarının casusluğu ve hırsızlığıyla suçlayan Amerikalı yetkililer tarafından bir kaçak olarak görülüyor. Snowden şu an Rusya'da geçici sığınma altında yaşıyor.

Siz değerli basın mensuplarını bu önemli ana tanıklık etmek üzere Internet Ungovernance Forum’da görmekten mutluluk duyarız.

Mekan: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, ÇSM binası 404 nolu oda

Etkinlik için detaylı bilgi //iuf.alternatifbilisim.org/index-tr.html

Etkinlikte simültane çeviri olacak.

Bilgi için:
İstanbul Bilgi Üniversitesi / Ece Özden / 0212 311 73 41 / [email protected] "

YORUMLAR
Parolamı Unuttum