Jade Raymond Ubisoft’tan Ayrıldı

Ufukta yeni deneyimler varmış.

İlk Assassin’s Creed’in ortaya çıkışı bizi Jade Raymond’la tanıştırmıştı aslında.

Oyun firmalarında bir kadın figürünün ön plana çıkması çok alıştığımız bir şey değildi. Yanlış anlamayın, birçok firmada ciddi pozisyonlarda çalışan kadınların varlığından haberdarız tabii. Üstelik bunu destekliyor, hatta dergimizin genel yayın yönetmeni ile de gurur duyuyoruz. Ama Raymond, aynı zamanda Assassin’s Creed’in yüzü olmuştu bir anlamda.

İlk oyunun yapımcısı olan, daha sonra Assassin’s Creed II, Watch_Dogs ve Splinter Cell: Blacklist’in yönetici yapımcılığını üstlenen Raymond, artık Ubisoft’un parçası değil. Firmanın yayınladığı bültene göre 10 yılını geçirdiği firmadan ayrılan Raymond etrafta olacak gibi görünüyor. Aynı zamanda Ubisoft Toronto’nun da kuruculuğunu yapmış olan Raymond, stüdyonun ayakları üstünde duran ve sağlam bir yapıya dönüşmesinin ardından bu kararı bir nebze de olsa daha rahat verdiğini belirtiyor. Yine de kariyerindeki en zor kararmış bu.

Yerini alan Alex Parizeau ise daha önce Splinter Cell: Blacklist, Splinter Cell: Conviction ve Rainbow Six: Vegas’ta çalışmış. Tüm bu oyunlarda da farklı yapımcı seviyelerinde. Kendisinin de işin ehli olduğunu düşünmemek için hiçbir sebebimiz yok.

Bu arada Raymond’ın gidişinin Assassin’s Creed serisinden çok Splinter Cell serisinde etkisi olacaktır, o da olursa. Çünkü Assassin’s Creed II ile birlikte karar mekanizmasının dışına çıkmış kendisi. Bunu da unutmayın deriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum