Job Simulator Bizi Bayağı Güldürecek Gibi Görünüyor

Sen çok yaşa JobBot!

Sanal gerçeklik teknolojisinin iyice gelişmesiyle birlikte bu alandaki oyunların çeşitliliği ve sayısı da çoğalmaya başladı. Uzay simülasyonları, korku oyunları, Titanik gezileri, fantastik maceralar… Hepsi de bizi ancak ve ancak hayallerimizde gidebileceğimiz yerlere götürmeyi hedefliyor. Ama içlerinden bir tanesi var ki sıradan olanı eğlenceye dönüştürmesiyle diğerlerinin arasından sıyrılıyor: Job Simulator.

Bizler henüz bu sanal gerçeklik oyununa pençelerimizi geçirme fırsatı bulamasak da PCGamer kadrosundakiler kendisiyle bayağı eğlenmişe benziyor. Anlattıkları kulağa o kadar ilginç ve eğlenceli geliyor ki VR’a hiç merakı olmayan benim gibi bir adamın bile ilgisini çekmeyi başardı Job Simulator.

Oyunun konusu bile absürd. 2050 yılındayız. Tüm yemek, temizlik ve hizmet işleri robotlar tarafından hallediliyor. İşmiş, çalışmakmış, hepsi mazi olmuş. İnsanlar tam otomatik ortamlarda doğup yetiştiriliyor. Ama “son derece işe yaramaz atalarını ve tarihlerini” unutmamaları gerektiğinden JobBot adında bir robot üretiyorlar. JobBot’un görevi insanlara nasıl iş yapıldığını öğretmek ve tarihi korumak.

Oculus Touch kontrol cihazı desteği bulunan oyun sizi bir ofis çalışanının, bir aşçının veya bir tezgâhtarın (ve henüz açıklanmamış iki ayrı işçinin) yerine koyarak buradaki görevleri yerine getirmenizi istiyor. Ama tamamen serbestiz. Örneğin ofiste ilk yapmamız gereken şey güne kahve içerek başlamak, fakat istersek bu adımı tamamen atlayabilir ve fotokopi makinesiyle olmadık şeylerin kopyasını çıkarabilir, etrafa zımba saçabilir, eşyaları oraya buraya fırlatabilir, hatta donut bile yiyebiliriz!

PCGamer editörü kitapların arasında bir Flappy Bird CD’si bulup bilgisayarda onu oynamaya koyulmuş mesela. Çöp tenekesinde bulduğu bir çöreği yiyince de kusmuş. Kendini o kadar kaptırmış ki telefon çaldığında istemsiz olarak ahizeye atılıp gerçek hayatta elini kulağıan götürmüş.

Owlchemy Labs tarafından geliştirilen oyun Oculust Rift’in yanı sıra Steam VR’a da gelecek şekilde hazırlanıyor. Çıkış tarihiyse bu iki cihaza bağlı elbette. Surgeon Simulator’dan sonra hoş bir şamata olacağa benziyor, siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum