John Carmack’ın Başı Oculus Rift İle Dertte

Yer değiştirmek desek?

Oculus Rift daha uzun bir süre her koldan bize kendini hatırlatacak gibi duruyor. Teknik gelişmeleri, Facebook tarafından satın alınması, oyunları derken bu seferki haberimiz de adaletin mülk temeli olduğu mahkemelerden geldi zira Wall Street Journal’ın haberine göre John Carmack’ın başı hak talepleri ile dertte. Zenimax, John Carmack’ın Oculus Rift konusunda “fikri mülk hırsızlığı” yaptığını iddia ediyor.

Carmack attığı tweet ile “Zenimax kodlara sahip olabilir, ama yapılan iş patentlenmemişti” (ama ruhuma asla! dememek için kendimi zor tuttum) şeklinde kendini savunsa da, bugün öğrendik ki Zenimax avukatları aracılığıyla ihtarını çekmiş bile. Bu ihtara göre ya Carmack Zenimax’ın Oculus Rift konusundaki hak sahipliğini kabul edecek ya da firma ünlü sanal gerçeklik aletiyle ilgili olan konuyu mahkemeye taşıyacak. 

Facebook’un Oculus Rift’i 2 milyar dolara satın aldığını düşünüp bir de işin içinde Mark Zuckerberg’i düşlersek… İşlerin epey karışacak olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım zaman ne gösterecek?

Berkan Cesur, kazanan Oculus Rift olsun dediği diyarlardan bildirdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum