Just Cause 3'ün Yapımcısı Bazı Çalışanlarının İşine Son Verdi

Sorun her zaman oyunların iyi satmaması değildir

Mad Max’in ve Just Cause serisinin yapımcısı Avalanche Studios,24 kadar çalışanını firmadan çıkardı. İşten çıkartmanın 1 Aralık’ta çıkması planlanan Just Cause 3 öncesinde yaşanması şaşırtıcı.

Biri Stockholm diğeri New York’ta olmak üzere 2 ofisi bulunan Avalanche Studios için bu yılın yoğun geçtiğini söylemek mümkün. Firma yılın başında PC’ye The Hunter: Primal’i, mobil platformlara da strateji oyunu Rumble City’yi çıkardı. Eylül’ün başında Mad Max’in oyunu yayınlandı. Ayrıca firma Square Enix ile Final Fantasy 15 için ilaveten çalışmakta. Eurogamer’e konuşan Avalanche Studios’un sözcüsü firmadaki işten çıkartmalarının nedeninin çalışanların farklı projelerdeki geçişi olduğunu doğruladı.

“Büyük projelerdeki geçişler özellikle bağımsız yapımcılar için oldukça zorlu. Bir projeyi bitirdiğimizde hemen bir yenisine başlıyoruz. Yeni projelerimizin başlangıcında ekip büyüklüklerini ve beceril gruplarını eşleştiremedik. Bu yüzden ne yazık ki bazı yetenekli geliştiricilerimizi bırakmak zorunda kaldık. New York’taki 12 geliştiriciye işten çıkarma ihbarı verdik. Bu yaz Stockholm’te de yakın bir sayıda çalışana ihbar verildi. Ama şu an ayrılanlardan bazılarını geri çağırma sürecindeyiz. Yeni yılda yeni çalışanlar almayı hedefliyoruz. Bu talihsiz olay hali hazırda olan projelerimizi etkilemeyecek ve gelecekte bu tür sorunların yaşanmaması için önlem alacağız.”

Ne yazık ki oyun sektöründe de, diğer sektörlerde olduğu gibi işinizi kaybetmeniz mümkün.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum