Karşınızda Nokia Lumia 928!

Nokia'nın yeni amiral gemisi, en sonunda net bir biçimde karşımıza çıktı.

Nokia, Amerikan Verizon Wireless için yeni Nokia Lumia 928'i tanıttı. Yeni Lumia, özellikle kamera tarafında üst düzey özelliklerle geliyor.

Nedir bu üst düzey özellikler? Lumia 928'in 8MP'lik kamerasında kullanılan lens Carl Zeiss imzası taşıyor. PureView teknolojili kamerada, otomatik görüntü sabitleyici ve en iyi performans için LED/Xenon flaş mevcut. 1080p çözünürlüğe kadar video çekimleri için de, 140db sınırında sorunsuz ve tertemiz ses kaydı yapılmasını sağlayan 3 adet mikrofon bulunuyor.

Tasarım tarafında Nokia, yeni Lumia'da yuvarlak hatları bırakarak tamamen köşeli bir tasarıma imza atmış. 4.5"lik ekran FullHD değil (bu daha çok Microsoft'la ilgili bir şey biliyorsunuz). Corning Gorilla Glass'la çizilme ve darbelere karşı daha dayanıklı yalnız. Windows Phone 8 işletim sistemi kullanan telefonun tuş dizilimleri aynı (sağ yandaki fiziksel tuşlardan bahsediyorum), kablosuz şarj yerinde duruyor ve 4G LTE desteği eklenmiş. Fotoğraflardan yola çıkarak bir yorum getirecek olursak, yeni telefonun Lumia 920'nin "ufaktan" elden geçirilmiş hâli olduğunu söyleyebiliriz (Lumia 800 vs. Lumia 900 gibi). Eklenen bir iki irili ufaklı özellik, farklı -ve belki de geleceğe ışık tutan daha ince ve köşeli bir- tasarım...

Telefonun beklemediğim tek yanı, alüminyum bir gövdeye sahip olmaması. Yanlış anlamayın, şikâyet ettiğimden değil; sadece o yönde beklentiler çoktu diye söylüyorum. HERE Maps, HERE Drive+ ve HERE City Lens uygulamalarına da sahip olan cihaz, 16 Mayıs'ta VerizonWireless.com'da ve Verizon mağazalarında satışa sunulacak.

Lumia 928'in Nokia Conversations'ta taze yayınlanan videosu için de, görsele tıklayıverin bir zahmet.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum