Kendi Pip-Boy'unuzu Nasıl Yaparsınız?

Bethesda’nın hazırlattığı kadar güzel gözükmese de hiç yoktan iyidir

E3’te Fallout 4 ile beraber tanıtımı yapılan gerçek boyutlardaki Pip-Boy serinin hayranlarını gerçek anlamda cezbetmişti. Fallout 4: Pip-Boy Edition o kadar çok sattı ki stoklar tükendi, üretimi durduruldu ve tekrar başlatılmayabilir. Bu oyuncular için can sıkıcı bir durum çünkü parası olanlar bile siparişini verip alamıyor. Biraz masraflı ve uğraştırıcı olsa da Pip-Boy’a sahip olmanın bir yolu daha var.

Yvo de Haas adında biri Pip-Boy 3000 Mark IV modelinin şematiğini ücretsiz olarak yayınlamış. iPhone koyma yeri ve minik kasetçalar bölümü de bulunmakta. Şu anki haliyle biraz kaba gözüküyor. Yvo de Haas daha gerçekçi görünen bir Pip-Boy üzerinde uğraşıyormuş ancak bu da iPhone’u almıyormuş.

İhtiyacınız olan en önemli şey bir 3D yazıcı. Maalesef internet kafe ya da kırtasiyelerde kolayca 3D yazıcı bulup çıktısını almanız mümkün değil çünkü neredeyse hiçbir yerde yok. Şayet yeterince paranız varsa kendinize bir 3D yazıcı alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak şematiğin 3 boyutlu çıktısını almakla da iş bitmiyor. Vida, yapıştırıcı ve zımpara kağıdı gibi eşyalara da ihtiyacınız olacak.

Epey uğraştırıcı olsa da bu tür işleri seviyor ve maddi imkânınız varsa sizin de bir Pip-Boy’unuz olacaktır.

Yazarın Notu: Erim Bilgin ile konuştum ve kendisi bana Beşiktaş’ta bulunan 3Durak adında bir yerden bahsetti. İstanbullu okurlara duyurulur. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum