Kickstarter'da Bir Troll Hayalleri Yıktı

Hep mutlu sonla bitecek değil ya

Kickstarter ve benzeri siteler oyun sektöründe yeni bir dönem başlattı. Ancak bu akım her ne kadar başarılı olsa da arada bazı kötü olaylar da yaşanabiliyor.

2Awesome Studio, Kickstarter’da Dimension Drive isimli oyununu tanıtmış ve para toplamaya başlamıştı. 30.000 euro hedef konulan proje 7.000 euro eksik kalmasına rağmen son anda Jonathan isimli birinin destek çıkmasıyla 30.000 euro’luk hedef aşıldı.

Twitter hesaplarından sevinçli paylaşımlar yapan ekip bir süre sonra acı gerçekle yüzleşti. Kickstarter’ın bilgilendirmesine göre Jonathan maalesef geliştirici ekibi kandırmış. Yatırılan para bir hileden ibaretmiş. Ortada para olmayınca da proje haliyle suya düştü.

Stüdyo sonradan yaptıklar açıklamada son bir aylarının çok heyecanlı ve stresli geçtiğini söyledi ve kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Fakat son yaşananların ardından moralman çöktüklerini de belirtmeyi ihmal etmediler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum