Kickstarter'a Başvuran Firma Paraları Alıp Kaçtı

Para nerede? Firmada. Oyun nerede? Sonra çıkacak.

Günümüzün en popüler bağış şirketi Kickstarter, yapımcılara oyunlarını yayınlamada yardımcı olup Pillars of Eternity, The Banner Saga ve Shovel Knight gibi pek çok güzel oyuna kavuşmamızı sağlasa da tartışmaların odağından kurtulamıyor. Çünkü pek çok oyun hedefine ulaşsa dahi hiçbir zaman yayınlanmayabiliyor. Bu sefer ki ise bildiğiniz hırsızlık.

Kotaku’nun haberine göre Aralık 2013’te Kickstarter’dan 30 bin dolar civarı para toplayan RYO-iş simülasyonu türündeki Mansion Lord adlı oyunun yapımcısı Golgom Games, bir ay sonrasında PayPal hesabı açıp daha fazla para istemiş. Ağustos 2014’de PayPal bağışının sona erdiğini açıklayan firma, birden kayıplara karışmış. Oyun yayınlanmamış. Son bağışın üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen firma Kickstarter sayfasını ve sosyal medya hesaplarını güncellememiş. Dahası firmanın kendi web sitesi dahi kapanmış.

Kotaku’ya konuşan oyunun bağışçılarından biri şöyle yazmış:

Kickstarter ile irtibat kurmaya çalıştık ama bize bu olayın sonuçlanması siz ve yapımcı için düşük ihtimal dediler. Bize basitçe onlara ulaşmamız için hiçbir şey vermediler. “

Haberi yapan Jason Schreier olayın peşini bırakmamaya niyetli. Yaptığı araştırmada firmanın domain adresini Michael Wong adında birinin aldığını öğrenmiş. Olay açıklığa kavuşana kadar bu kişi hakkında daha fazla bilgi paylaşmayacakmış.

Olay nasıl sonuçlanacak merak ediyor ve yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum