Kickstarter’dan Uçuk Paralar Kazanmış Oyunlar

Bu oyunlarda gözünüz kulağınız olsun.

Büyük oyun stüdyoları benzer serilere saplanıp kaldığı zaman, buna çözüm için crowdfunding’in kullanılması video oyunlarına iyi yaradı. Başka sektörlerde kullanılan crowdfunding sistemi video oyunlarında resmen barajın kapağını açtı.

Popüler sayılmayan ve eskilerden gelen oyun mekaniklerinin hayat bulduğu birçok proje olduğu gibi yeni şeyler deneyenler de var. AAA oyunlarla el ense olmak zorunda değiller artık, çünkü arkalarında projenin tamamlanmasını isteyen insanlar var.

Biz de sizin için hem ses getirmesi mühtemel (ya da çoktan getirmeye başlamış) hem de yola çıktıklarından çok daha fazla parayı elde etmiş oyun projelerini derledik. Hem haklarında kısa birer bilgi ekledik, hem de kaynağını not düştük, eğer ki durumuna bakmak isterseniz diye.

Bu projelerde yazani miktarlar genelde Kickstarter sonuçları, biri hariç. Star Citizen, gelmiş geçmiş en yüksek bütçeyi almış crowdfunding olarak kayda geçmiş durumda ve onun değeri stesinde belirtilen şekilde. Tüm projeler de Kickstarter kampanyaları bitse bile sitelerinde tekliflere devam ediyorlar. Yani o gördüğünüz bütçeler, son değerler değil.

Bazılarında da talep edilen miktarın küsüratı kafanızı karıştırabilir. E bu işin Sterlini, Eurosu var arada. Onları da çevirdik, öyle yazdık ki kafa karışmasın.

Bizden söylemesi, ekran görüntüleri ile yetinmeyin, kaynak sitelere geçip oyunlara daha fazla bakış atmayı unutmayın. İyi gezmeler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum