Korku Macera Oyunu Incantamentum, İsim Değiştirdi

Oyunu Wadjet Eye yayınlayacak

Incantamentum benim uzun zamandır merakla beklediğim macera oyunlarından biri. Hatta kendisine 2021'de Beklediğimiz 10 Adventure Oyunu listesinde de yer vermiştik, ama fark etmiş olduğunuz üzere oyun 2021 yılında çıkamamıştı :)

Ben karanlık hikayeler anlatan adventure oyunlarını oldukça seviyorum, Incantamentum da son derece başarılı piksel grafiklerle ürkütücü bir atmosfer yaratıp, rahatsız edici bir hikaye anlatmayı hedefliyor. Oyunun hikayesi İngiliz folkloruna dayanıyor ve bol miktarda tekinsizlik içeriyor. Aklınıza Midsommar veya The Witch filmlerini getirin, 'biz yabancıları sevmeyiz' cümlesini de unutmayın, o tarz bir hikaye işte diye özetlemiştim Incantamentum'un hikayesini.

Dün yapılan açıklamayla birlikte Incantamentum'un ismi değişti, kendisi bundan sonra The Excavation of Hob's Barrow ismiyle bilinecek. Oyunun yayıncılığını da adventure dünyasının en önemli yayıncılarından biri olan Wadjet Eye üstlendi.

Antika meraklısı Thomasina Bateman, İngiltere'nin höyükleri hakkında bir kitap yazıyor ve içlerinde gömülü bulduğu hazineleri belgeliyor. İlgi çekici bir mektup onu uzak kırsalda gizlenmiş küçük Bewlay köyüne çağırdığında trenle yola çıkıyor, ondan bir gün sonra da asistanı.

Ancak köye vardığında onu çağıran gizemli adamı bulamıyor. Asistanı da gelmiyor. İnatçı bir toprak sahibi höyüğe girmesine izin vermiyor, köyün yerli halkı ise yalnız başına seyahat eden ve pantolon giyen (nasıl olur?) bu kadına karşı temkinli yaklaşıyor. Özetteki "biz yabancıları sevmeyiz" sözünü neden kullandığımı anladınız mı?

Yeni fragman da harika olmuş bu arada:

The Excavation of Hob's Barrow bu yıl içerisinde çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum