League of Legends'ın Tank Şampiyonları Değişiyor

Maokai'nin yeni ultisi rakipleri kızdıracak gibi görünüyor

League of Legends 2017 Sezonu'nun ilk yarısı geride kalırken sezon ortasında oyuncuları Tank şampiyonlarının farklı halleri bekliyor.

Yapılan sınıf güncellemelerinin çoğunda ilgili şampiyon gruplarının kendilerine özgü niteliklerini pekiştirmek amaçlanıyor ve tanklarda bu özellikle gözetiliyor. Takım savaşı başlatma, birçok tankın paylaştığı bir sorumluluk ama çatışma başlatma bütün bu şampiyonlarda aynı işlevi görüp aynı hissettirdiğinde şampiyonlar değişse de bir şey değişmemeye başlıyor. Mesela Sejuani, Maokai ve Zac bu durumdan mustarip üç şampiyon denebilir. Bu yüzden Riot Games, her birine kendine has mekanikler ekleyerek hepsinde ayrı ayrı ustalaşmanızı ya da özel olarak birini seçmenizi sağlayacak nedenler sunmak istiyor.

Zac

Elastik Sapan, Zac'in uzak mesafeler ve beklenmeyen açılardan çatışma başlatmasını mümkün kılarken Hücre Bölünmesi'nin pelte mekaniği, LoL'de farklı bir çatışma biçimi ortaya koyuyor. Bununla birlikte Zac çarpıcı bir giriş yapmasını sağlayan yeteneklerini harcadığı zaman elinde pek de kullanılabilir bir şey kalmıyor. Zac'in yetenek setindeki diğer bileşenleri de Elastik Sapan'ın standardına taşımak istiyor ve bunu Gizli Silah'a verdiğimiz iki yeni kitle kontrol biçimiyle başarmayı amaçlıyoruz.

Esnek Saldırı büyük bir değişiklik geçiriyor. Zac önce isabet ettiği ilk rakibe yapışan bir pelte el atıyor. Bir şeye yapışmasından sonraki ilk normal saldırısı da aynı ölçüde yapışkan hale geliyor ve uzuvlarını kullanarak iki hedefini birbirine tokuşturuyor.

Hoplaya Zıplaya! yeteneği de farklı bir yapıya bürünüyor. Yeteneğin kullanım anında Zac bir birikintiye dönüşüyor ve birkaç saniye güç toplama seçeneği elde ediyor. Güç toplamadan yeteneği serbest bırakırsa Zac olduğu yerde hopluyor ve mevcut halindekine benzer bir şekilde yakındaki rakipleri geri savuruyor. Öte yandan en az bir saniye birikinti halinde kalırsa işler acayip değişiyor. Bu durumda yetenek serbest bırakıldığı zaman Zac üstündeki bütün rakipleri topluyor ve hepsini hedef konuma taşıyıveriyor.

Maokai

Maokai her durumda aynı şekilde savaşıyor: İntikam Fırtınası'nı devreye sokun, sonra geri kalan yeteneklerini aynı hedefin tepesine boca edin.

Temel yetenekler açısından artık fideler çalıya atıldıklarında daha fazla hasar vererek minik gözcüler olarak stratejik açıdan değer kazanıyor. Bu arada Öz Büyüsü'nün kimliğini, büyünün özünü çeken bir pasif olarak belirginleştiriliyor. Yetenek artık bir bekleme süresiyle işliyor ve Maokai kendi kullandığı yeteneklerle bu bekleme süresini azaltmaya devam etse de, sadece ona isabet eden rakip yetenekleri aynı azalmayı sağlıyor. Bu durumda Tryndamere veya Fiora gibi normal saldırı temelli şampiyonlara karşı hassas hale gelirken, Karthus veya Corki gibi yeteneklerini daha sık kullanan şampiyonlara karşı daha dirençli oluyor.

Maokai güncellemesindeki en dikkat çekici değişikliği, tamamen değişen ultisinde görüyoruz. Doğanın Hükmü koridor genişliğinde, köklerden bir duvar ortaya çıkarıyor ve kökler yavaş yavaş ilerleyerek isabet ettikleri ilk rakip şampiyonu yere sabitliyor. Duvar, takım savaşlarında muazzam bir yıkıcı etkiye sahip olsa da yavaş ilerleyişi nedeniyle Maokai'nin onu kullanacağı yer ve zamanı iyi hesaplaması gerekiyor.

Sejuani

Sejuani'nin kimliğini neredeyse sadece Buzul Hapsi tanımlıyor ve bu yeteneğin takım savaşlarının gidişatını değiştirme potansiyeli, Sejuani'nin yetenek setinin geri kalanının gücü pahasına ortaya çıkıyor. Kışın Gazabı'nı ultisinin esaretinden kurtarıyor ve kabilesiyle birlikte çatışmalara girdiğinde daha etkili şeyler yapmasını sağlayacak araçlarla donatılıyor.

Yeniden tasarlanan Yoğun Buz, Sejuani'nin çatışmalardaki katkılarının temelini oluşturuyor. Sejuani ve yakın dövüşçü takım arkadaşları pasif olarak rakiplere buz etkisi uyguluyor ve Braum'un aksine, yükleri biriktirmeye başlayanın Sejuani olması gerekmiyor. Bir hedef azami yüke ulaştığında, Sejuani işaret edip tıklayarak Yoğun Buz'la bu hedefi sersemletebiliyor. Donmuş bir hedefe saldırdığında ise hedefini parçalayarak ona büyük miktarda hasar verebiliyor. Sejuani karşısına çıkan bütün rakipleri Yoğun Buz'a maruz bırakma şansına kavuştuğu 2'ye 2 ve 3'e 3 mücadelelerde gücünü kanıtlıyor.

Buz Zırh artık ilave dirençler ve yavaşlatma işlemezlik kazandırarak savaşa atılırken Sejuani'yi koruyor. Kışın Gazabı hem savurup hem vuran ikili bir kombo ortaya çıkarıyor ve Bristle savaş meydanında dörtnala koştururken Sejuani'nin saldırılarıyla her yönde buz yükü biriktirmesini sağlıyor. Buzul Hapsi artık rakip takımın tamamını dondurmuyor ama patlama gerçekleştirdiği bölgeyi bir yavaşlatma alanına çevirerek Sejuani'nin ordusuna buz yükü biriktirme menziline girmeleri için zaman kazandırıyor.

Sonuca gelirsek, Zac'in yeteneklerinin değişmesi üzücü, rakiplerin bulunduğu noktanın önemli bir hal alması ultinin işlevselliğini azaltmış olabilir diye düşünüyorum, Q yeteneği ise iki rakibe karşı etkili gibi gözükse de, maçta bir yeteneği doğru kullanabilmek için daha fazla efor sarfetmemize enden olacak. Sejuani'nin birbiriyle bağlantılı yetenekleri, şampiyonu daha kullanışlı bir hale getirecek gibi gözüküyor. Maokai'nin ultisi ise gayet kullanışlı ve güzel olmuş. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum