League of Legends'ın En Metal Şampiyonu Mordekaiser Değişiyor!

Rework'e ilk bakış

Sürekli olarak League of Legends şampiyonlarını dengelemeye çalışan Riot Games, bir süredir unutulmaya yüz tutmuş Mordekaiser'i -tekrar- değiştirecek. Değişimin üzerinde çalışan şampiyon tasarımcısı Ryan "Reav3" Mireles ve ekibin büyük bir kısmı, yenilenecek şampiyonun özelliklerinden bahsettikleri bir video yayınladı.

Sadece görsel efektlerinde değil; yetenek setinin büyük bir kısmında da değişikliğe uğrayacak Demir Hortlak, League of Legends'ın yeni ortamına uyum sağlayacak özelliklere kavuşacak. Özellikle ultisinde yaşayacağı büyük değişiklik, sıkı Mordekaiser hayranlarının moralini bozabilir.


Gelin uzatmadan bu yeni özelliklere bir bakış atalım. Öncelikle yeni pasifi olan "Darkness Rise'dan" bahsetmek istiyorum. Eskiden Modekaiser'in hasar emen bir kalkan oluşturmasına izin veren bu pasif, artık Morde'nin her basit vuruşunda ek büyü hasarı vermesini sağlayacak. Düşman şampiyonlara isabet eden 3 saldırının ardından ise Morde çatışmadan çıkana kadar hız bonusu kazanacak.

Mordekaiser'in olağanüstü güçlü "Q" yeteneği de değişime uğrayan özellikler arasında. Eskiden 3 vuruşta artan bir hasar sağlayan bu yetenek, artık bir alana vuruş yapacak. Eğer bu alanda bulunan düşman tek başına ise, daha fazla hasar ile karşı karşıya kalacak.

"Indestructible" adı verilen "W" yeteneği ise eski pasifin evrimleşmiş bir versiyonu olacak. Aldığı ve verdiği hasarın yüzde 25'ini kalkan olarak geri kazanan Morde, yeteneğini bir kez aktif etmesi halinde aynı oranda kalkan kazanacak. Demir Hortlak, yeteneği ikinci kez aktif ettiğinde ise bu kalkanın yüzde 50'si oranında can kazanacak.

Riot, Mordekaiser'in ekseriyetle ihtiyacı olan CC yeteneğini ise "Death's Grasp'ın" içerisine yerleştirmiş. "E" yeteneğinin pasifi sayesinde yüzde 25 büyü nüfuzu kazanan Morde, yeteneğin aktif özelliği ile yerden çıkardığı "pençeyi" kullanarak rakiplerine hasar verecek ve onları yanına çekebilecek.

Sıra geldi en çok değişime uğrayacak yeteneği olan ultisine. Eskiden farklı şampiyonları, hatta ejderhaları kullanmanıza olanak sağlayan bu yetenek tamamen değişiyor. Morde, artık ultisini kullandığı rakibi ve kendisini "ölüm evrenine" götürecek. Rakibinin standart istatistiklerinin bir kısmını çalacak olan Morde, 7 saniye boyunca rakibiyle aynı alanda kalarak karşı karşıya gelecek. 

Yeni değişiklikler eski Morde oyuncularının kalbini biraz kırabilir. Öte yandan LoL'ün en heavy metal şampiyonunun artık topluluk kontrolü yeteneğine kavuşması da mutlu edici. Mordekaiser, önümüzdeki haftalarda PBE sunucusuna giriş yapabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum