Riot Geri Adım Attı, Profesyonel LoL Oyuncularından Baskıyı Kaldırdı

"We are many, you are but one" - Ermac

Bu hafta içinde sizlerle dördüncü şampiyounluk serisine (LCS) katılmayı isteyen League of Legends oyuncularının imzalamak zorunda olduğu sözleşmeden ilginç bir yaptırımı paylaşmıştık.

Oyuncuların, uzunca bir listedeki herhangi bir oyundan canlı yayın yapmalarını engelleyen bu kural oldukça tepki çekmişti. Çünkü listede çekişmeyi körükleyen oyunlar olduğu gibi, kategori olarak LoL'den çok farklı oyunlar da vardı.

Gelen tepkiler üzerine Riot Games de geri adım atmayı uygun buldu ve tabiri caizse "yan çizdi". Yaptıkları açıklamada şampiyonluk serisinde olan oyuncuların sadece başka bir oyun firması tarafından sponsorluk kabul edemeyeceği ve başka bir oyunun reklamını yapamayacağıni belirtti ve kişisel canlı yayın konusunda istediklerini yapabileceklerini söyledi.

Burada da sorarlar adama, sen nasıl bir sözleşme metni hazırlıyorsun ki bu kadar insanın konuyu yanlış anlamasına sebep olacak kadar saçma kalıyor? Artık Riot havadan nasıl bir nem kaptıysa, insanları baskılamak için cılkını çıkartan maddeler yazmış diye düşünüyorum ben.

Neyse ama, gerektiğinde gürleyerek insanları suspus edebildiğini görmek, oyun camiasının hoşuna gidecektir kesin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum