Lovecraft Temalı Türk Korku Oyunu Mountains of Madness Duyuruldu

Cthulhu fhtagn…

Zoetrope Interactive’i duymuş muydunuz? 2005 yılında İstanbul’da kurulan ve üç kişiden oluşan bu mütevazı ekip Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder (2007) ve Darkness Within: The Dark Lineage (2009) adlı Lovecraft temalı oyunların yapımcısıdır da.

İşte bu ekip şimdi de korkunun büyük ustasının en önemli eserlerinden birini At The Mountains of Madness’ı (Deliliğin Dağlarında) PC oyuncularıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Fazlalık ekleri atıp sadece Mountain Of Madness olarak adlandırılan yunun kitapla paralellik gösteren konusu ise şöyle:

Miscatonic Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu Antarktika araştırma/kazı gezisinin en karanlık kâbuslarda dahi görülemeyecek nedenlerden ötürü başarısızlığa uğramasının ardından bir başka ekip kıtanın uçsuz bucaksız bölgelerine ulaşma amacıyla yeni bir keşif gezisi düzenler. Fakat kurdukları kamptan altı ay boyunca haber alınamayınca aralarına Miscatonic Üniversitesi matematik bölümü öğrencisi Frank Gilman’ın da katılacağı bir kurtarma ekibi oluşturulur. Gilman hayalini bile kuramayacağı kâbuslarla karşılaşacaktır.

Mountains of Madness ile ilgili bilgiler şimdilik bunlarla, bir de haberin sonunda izleyeceğiniz duyuru videosuyla sınırlı. Ama eğer isterseniz Onur Şamlı, Oral Şamlı ve Galip Kartoğlu üçlüsünün önceki oyunlarına Steam sayfalarından göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum