Makale: Mustapha Cairo

-Ha, şu bizim Mustafa!

Esinlenildiliği çizgi roman Xenozoic Tales ya da oyunun bizzat kendi adı dururken koskoca bir Türk milleti tarafından bir oyuna adı verilmek topu topu kaç kişiye nasip olur sorarım size? “Hadi bir el Mustafa atalım” yerine “Cadillacs And Dinosaurs oynamaya ne dersin?” diyene adama çaya batırılmış sopayı az görmez mi bu gençlik? Yadırgamaz mı? Hele ki Xenozoic Tales diyenin Allah yardımcısı olsun.

İlerlemeli oyunları baş tacı yapan milletimizin gençliği tarafından bizzat Mustafa olarak Türkçeleştirilen Mustapha Cairo, bozuk paraların jetona dönüştürüldüğü yıllarda pek bir popülerdi hatırlarsanız.Ki asimilasyon konusunda ne Mustafa'nın (bakın ben bile alışmışım) afro-amerikan olması ne de soyadının Cairo olması milletimiz tarafından da pek ciddiye alınmamıştı. Lakin kendisinin “Türk gibi güçlü” deyiminin aksine oyundaki Speed sınıfı karakter olduğunu hatırlatmak üzücü olduğu kadar tarafsız oyun dergiciliği anlayışımın bir gereğidir pek kıymetli jeton canavarı dostlar.

mustapha-cairo-1

Bizim tarafımzdan pek bilinmemekten ziyade önemsenmese de kendisi çok iyi bir mühendis olan Mustafa, dinozor ve insanların kardeş kardeş yaşadığı 26. yüzyılda dinozor kardeşlerine artan gizemli eziyetler sonucu dostları Jack, Hannah ve Mess'le yollara düşmüş, bu vahim olayın hesabını da gene bizzat dinozorları tekme tokat döverek kesmiştir. Gel de Türk deme şimdi bu adama?

Kendisiyle olan dostluğumuz bir oyun sürdü diyebiliyorum, çünkü oyunun bir de Cadillac sürmeli shooter bulamacı şeklindeki rezil devam oyununa çok azımızın şahit olduğuna inanmak istiyorum. Tabii ki sarı şapkasına hasret dostlar bir de çizgi roman ve çizgi film serilerine de göz atabilirler ama bu Allah'ın belası lisans olayı yüzünden şimdilik ne bir devam oyunu ne de klasik oyunun port'unu bekleyin derim. Dönen tekmeler bir süre daha rafa anlayacağınız.

Ey gidi koca çınar, “I'm a bad mamba jamba” dediğin kadar varsın hakikaten.  

mustapha-cairo-2

YORUMLAR
Parolamı Unuttum