Mass Effect’in Sinematik Direktöründen Kısa Bir Gerilim Filmi

Madeline?

Richard Boylan’ı çoğumuz isim olarak tanımasak da yaptığı içlere bir hayli aşinayız. Kendisi BioWare’in sinematiklerinden sorumlu olan kişi ve Mass Effect 3 ile Dragon Age: Inquisition’daki ara sahnelerin son hâli hep onun emeğinin ürünü.

Ancak Boylan sadece video oyunlarıyla ilgilenmiyor ve arada kısa filmler çekerek internet üzerinden takipçileriyle ücretsiz olarak paylaşıyor. Bunlardan biri de bu haberde sizlere tanıtacağım “Timelike.”

Aslında geçen yazın ortalarında yayınlanmış bir kısa film bu, fakat o zamanlar gözüme çarpmamıştı. Cadılar Bayramı sağ olsun, geçtiğimiz pazar Polygon aracılığıyla yeniden gündeme geldi kendisi, böylece biz de izleme fırsatı yakalamış olduk. Daha önce izlediyseniz şimdiden kusurumuza bakmayın.

Timelike başta çok sıradan, hatta sıkıcı bir film gibi görünebilir gözünüze. Ama bu sizi yanıltmasın. Her şey 1993 yılında, bir mart gecesi yaşanıyor. Ekranda sadece Madeline adında bir genç kızı görüyor, onu kameraya çeken sevgilisinin sesini duyuyoruz. Kızımız üniversiteye kabul edilmenin mutluluğunu yaşıyor. İkili tam bir kutlama yapacakken kapı çalıyor ve davetsiz bir misafir kızımıza gizemli bir mektup veriyor. “Bunu sen yazdın, mutlaka oku,” dedikten sonra da apar topar oradan kayboluyor. Filmde orada kopuyor zaten. Bundan sonrasını izlemeyi size bırakıyorum, iyi gerilmeler…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum